Ozdobte si stěnu mechem. Je to snadné

 Interier 
16. prosince 2019 10:32 / Mirka Malá
  2
📷
4 fotografie v galerii
Mechové dekorace jsou velkým trendem Pinterest
Přírodní prvky v interiérovém designu se stávají stále větším trendem. Mít v bytě nebo domě kus přírody je hezké a navíc uklidňující. I proto jsou nyní tolik oblíbené dekorace z mechu.

Někomu to sice může připadat zvláštní, ale rostliny ve všech svých podobách čím dál víc pronikají do interiérů, aby v něm vytvořily útulné prostředí. Také přirozeně čistí vzduch a příjemně provoní  byt. Zelená barva navíc působí harmonicky a pozitivně, proto je vždy dobré alespoň část domova ladit do zelena.

Oblíbené jsou mechové stěny

Jedním z nejrozšířenějších mechových designových prvků jsou mechové stěny. Většinou se na ně používá konzervovaný mech, který si tak svůj vzhled uchová až 10 let. Pokud ho využijete na větší část, nebo i celou stěnu, utvoříte tak přírodní tapetu dodávající interiéru příjemný pocit klidu. Klidně ale postačí jen dekorační pruh či naaranžovaný obraz. Mech je velmi tvárný, takže při práci s ním se fantazii meze nekladou.

Mechovou dekoraci si můžete vyrobit sami

Přestože dnes není problém mechové dekorace koupit, lze je také velmi snadno vyrobit doma. Na mech si dojdete do lesa, nebo si pořídíte ten umělý. Pokud ale dekoraci začnete vyrábět z živého mechu, nezapomínejte na to, že jej budete muset dvakrát týdně zalévat.

Vyrobit si můžete třeba mechový obraz. Stačí si pořídit rám, na podložku postupně lepit jednotlivé kousky mechu a vše pak vsadit do rámu.

Ještě jednoduší je to s různými dřevěnými dekory na stěny. Koupíte si například dřevěný čtvercový, kulatý nebo trojúhelníkový rámeček, či využijete jiný tvar, a naplníte ho mechem podobně jako obraz. Ideální je vyrobit si set mechových dekorů, který na stěnách vypadá opravdu nádherně. Dále čtěte: Voňavé kouzlo českých Vánoc. Vyrobte si domácí purpuru.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod