Novým hitem bydlení jsou domácí bary

 Interier 
10. ledna 2020 18:06 / Mirka Malá
  1
📷
4 fotografie v galerii
Domácí bary jsou novým designovým trendem Pinterest
S příchodem nového roku jsou tu rovněž nové trendy, které se nevyhýbají ani bydlení. Jedním z nich jsou domácí bary a s nimi související vzestup domácí zábavy.

Módní trendy v designu interiérů mají zvláštní postavení a všichni je rádi napodobují a vytvářejí podle nich svoje byty a domy.

Proč je domácí bar je jeden z hlavních trendů

Jedním z hlavních trendů v oblasti designu interiéru, který je stále populárnější, je domácí bar, protože si to přiznejme, proč jít ven, když doma můžete sami uspořádat koktejlový večer pro své přátele a kamarády. Všichni se navíc rádi předvádíme a domácí bar je skvělá platforma pro kreativitu a design a pro předvedení naší osobní estetiky.

Všichni dnes vedeme rušný život s dlouhými hodinami v práci a nekonečným proudem společenských a pracovních událostí. Díky tomuto tlaku je čas, který trávíme doma, mnohem cennější, a proto je domácí zábava na vzestupu. Mnozí si nyní do svých domů a bytů pořizují domácí bary, aby tak zabili dvě mouchy jednou ranou. Mohou u něho pohodlně relaxovat, i pořádat večírky pro přátele.

Na bar se místo najde vždy

S designem svého budoucího domácího baru si hlavu příliš lámat nemusíte. Bude prostě odpovídat vašim možnostem, ať už prostorovým, tak i designu vašeho bytu či domu. Navíc na trhu je dostatek všeho, co pro svůj domácí bar potřebujete. Pokud na něj opravdu nenajdete místo, udělejte si bar například z několikapatrového barového vozíku ve stylu dvacátých let.

Pokud máte prostor pro zabudovaný bar v kuchyni nebo obývacím pokoji, dejte pozor, aby váš bar dobře fungoval v prostoru a nebyl například příliš velký. U menších místností se vyplatí uvolnit baru místo třeba odstraněním nějakého stolku a nahradit jej nějakým jednoduchým barovým stolkem.

Ideálně samozřejmě udržujte svůj bar plně zásobený, ale pokud v něm máte láhví málo, vyplňte prázdné místo třeba nějakými pěknými sklenicemi, miskami či svíčkami, aby vzhled vašeho baru byl stále dokonalý.

Designéři také kladou důraz na správný mix materiálů a tvarů baru a jeho příslušenství. Míchání barev a textur dává místnosti nádech rockového klubu. Třeba mosazný vozík,  mramorové a kožené doplňky a různě tvarované a pestrobarevné láhve dodají prostoru opravdový šmrnc. A nezapomeňte na led. Dále čtěte: Rozdíly mezi vintage a retro interiérem.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve