Už žádné žehlení. Parní skříň prádlo vysuší i vyžehlí

 Technika 
05. ledna 2020 10:37 / Mirka Malá
  2
📷
2 fotografie v galerii
Místo žehlení budeme dávat prádlo do skříně Pinterest
Žehlení patří mezi nejméně oblíbené domácí práce. A tak se mezi domácí spotřebiče a zařízení dostává skříň, která prádlo vysuší a vyžehlí za nás.

Stačí si jen do bytu či domu pořídit nenápadnou moderní skříň, v jejichž útrobách se skrývá důmyslný žehlící systém. A navíc je to i zdravé. Žehlící skříň totiž prádlo zbaví téměř veškerých alergenů.

A jak funguje? Skříň je vlastně revoluční domácí spotřebič s elegantním moderním designem, který umožňuje hygienicky čistit a žehlit oblečení. Čisticí zařízení skříně je vybaveno technologií, která eliminuje více než 99,9 procent bakterií nalezených v oděvu a v  bytovém textilu.

Další technologie pak poskytuje řešení pro sušení kabátů  nebo nepratelných látek, jako je hedvábí a kašmír. Také se snadno vypořádá s textiliemi, které nelze vyprat v tradičních pračkách nebo sušičkách.

Skříň zkrátka vyčistí, vysuší a vyžehlí vše, co do ní pověsíte. Navíc je díky sušení tepelným čerpadlem nízkoenergetická, protože recykluje teplo z horkého vlhkého vzduchu uvnitř. A například na kalhotách dokáže vytvořit potřebné linie úplně sama.

Jak už to tak u moderních technologií začíná být normální, i tuto skříň bude možné ovládat hlasem. Pořizovací cena žehlící skříně sice bude relativně vysoká, prakticky ale kromě času ušetříme také za čistírnu.

Nové technologie stále více ovládají naše domácnosti a žehlící skříň je jen jednou z pilotních vymožeností, které v budoucnosti budou v domácnostech běžnou záležitostí. Odborníci dokonce očekávají, že kolem roku 2050 pronikne do běžných domácností dokonce i virtuální realita. Dále čtěte: Jak mít doma perfektně čisto i bez vysávání.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?