Pro perfektní koupelnu je potřeba zvolit také vhodné osvětlení

 Interier 
30. listopadu 2018 15:09 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Osvětlení koupelny dobře promyslete Shutterstock
Designéři rádi popisují koupelny jako „vaše domácí soukromé lázně.“ Rozhodně se ale takto nebudete ve vaší koupelně cítit, pokud bude nedostatečně osvětlená a vy budete muset mžourat v pološeru.

Vybrat vhodné osvětlení do koupelny je stejně důležité jako výběr kachliček nebo sprchového závěsu.

Světla po stranách umyvadla

Pokud na ně máte místo, namontujte do koupelny dvě vertikální světla, každé na jedné straně zrcadla. Na rozdíl od světla připevněného nad zrcadlem, které vrhá tmavé stíny, dvě světla po stranách zrcadla vytvářejí stejnoměrné osvětlení, takže na sebe lépe uvidíte. Umístěte je ideálně do výšky očí.

Jestli je vaše zrcadlo příliš široké, může v případě světel umístěných na jeho stranách vzniknout problém s nedostatkem světla. Neváhejte světla umístit těsně k zrcadlu. Kdyby ani to nepomohlo, lze přidat ještě dodatečnou lampičku nad zrcadlo. Potom si můžete vybrat, jakou intenzitu budete potřebovat. Při čištění zubů vám budou pravděpodobně stačit pouze postranní světla, zatímco při čištění pleti bude potřeba všech tří.

Volte správnou velikost

Ne každá koupelna má místo na dvě vertikální světla. Jestli si budete pořizovat pouze osvětlení nad zrcadlo, dávejte si pozor, abyste to nepřehnali s velikostí. Doplňte užší zrcadlo zářivkou, která je zhruba stejně široká, nebo dokonce o chlup kratší. Kdybyste zvolili větší, bude to působit nevyrovnaně.

Lustr představuje elegantní a překvapivou variantu

Chcete vaši koupelnu ozvláštnit něčím opravdu okouzlujícím? Zvažte možnost lustru nad umyvadlem. Pokud si zvolíte tuto stylovou variantu, možná budete potřebovat ještě další světlo nad umyvadlem, abyste lépe viděli na jednotlivé činnosti před zrcadlem. Představte si ale, jak se budete cítit naložení ve vaně nad hlavou s něčím takto oslnivým.

Nikdy nezapomínejte na svůj styl

I když se může zdát, že na vzhledu několika lampiček příliš nezáleží, není to pravda. Proto se snažte, aby osvětlení zapadlo do stylu, do kterého je laděná celá koupelna. A co přináší nejvýraznější módní trendy do našich koupelen?

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008