Trendem pro rok 2021 je kombinace šedé a žluté

 Interier 
25. prosince 2020 15:08 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Rozzařte svůj byt kombinací těchto dvou odstínů Depositphotos
Šedá a žlutá. Právě tyto dvě barvy byly zvoleny pro rok 2021. Pokud se tedy chystáte zařizovat váš interiér, neměly by vám v něm určitě chybět.

Všichni bytoví designéři už netrpělivě čekali, jakou vyhlásí Panteone Color Institute barvu pro rok 2021. Pro mnohé to bylo poměrně velké překvapení. Pro příští rok budou totiž vévodit hned dva kontrastní odstíny, ultimate grey a illuminating yellow. Budou se jimi řídit nejenom bytoví designéři, ale také módní návrháři.

Síla a statečnost

Právě to má vyjadřovat odstín ultimate grey. Má tak odrážet události toho letošního roku, které nás ovlivní i pro příští rok. Šedá barva je navíc už delší dobu oblíbená,  vévodí moderním interiérům a příští rok tomu nebude jinak. Ultimate grey je navíc neutrálním odstínem, který se dá velice snadno kombinovat s celou škálou dalších barev, žlutou nevyjímaje.  

Radost a optimismus

Tyto dvě vlastnosti si obvykle člověk vybaví ve spojitosti se žlutou barvou. Není tedy divu, že právě radost a optimismus je něco, co tento svět potřebuje v následujícím roce. Žlutá barva je tedy naprosto skvělou volbou. Společnost Panteone navíc zvolila odstín sytě žlutý, který se krásně doplňuje s jemnou šedou. Nemusíte se striktně držet pouze zářivé žluté, tato barva má i celou řadu jiných odstínů. Jemné žluté odstíny působí neutrálně a hodí se do kombinace k modré, okrové a hořčičné spolu se zemitými tóny. 

Minimalismus a čistota

Co se týká použití materiálů v bytovém designu, pak rok 2021 se ponese v duchu přírodních materiálů, jako je dřevo, kámen či sklo, a jejich kombinací v čistém, jednoduchém designu. Budete-li si zařizovat novou kuchyňskou linku, pak zde bude vévodit materiálová a barevná odlišnost dolních a horních skříněk, a to včetně ostrůvku. Ten si můžete pořídit i do malého bytu. Jaké jsou možnosti, jsme psali zde. Koupelnám budou vedle dřeva a dřevodekorů vévodit obklady s geometrickými tvary a listy či květy.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008