Konec úmorného žehlení. Stačí vám led a sušička

 Tipy a inspirace 
19. prosince 2020 09:58 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vaše prádlo bude dokonale vyžehlené díky pár kostkám ledu Pixabay
Už vás někdy napadlo dát do sušičky prádla pár kostek ledu? Pak by tento trik měli vyzkoušet všichni ti, které nebaví žehlit.

Koš, ze kterého překypuje čisté prádlo, je jasná známka toho, že vás ve velmi brzké době čeká žehlení. Tedy činnost, kterou ne každý má rád, obzvláště pokud jde o košile. Není proto divu, že se chce žehlení většina lidí vyhnout. Pokud patříte mezi ně, máme pro vás jednoduchý trik, díky němuž žehličku už potřebovat nebudete. Musíte mít ale sušičku.

Není nad sušičku

Sušička je skvělý pomocník. Díky ní máte prádlo rychle suché, takže se vám v domácnosti nedrží zbytečná vlhkost, která může stát za vznikem plísní. Sušička vám také ušetří čas s věšením prádla, navíc některé kousky není potřeba ani žehlit. To ale neplatí o všech kouscích. Na některé je potřeba stále vytáhnout žehlicí prkno a vzít napařovací žehličku. Stačí však jeden jediný trik a vše bude jinak! Obyčejný led.

Stačí pár kostek

Je to hrozně jednoduché. Dejte prádlo do sušičky, přidejte kostky ledu a zapněte. Ledu nemusí být moc. Bohatě stačí dvě až tři kostky, bez ohledu na to, jak velkou máte sušičku. Jde totiž o to, že horký vzduch vytvoří z ledu páru, která bude vlákna narovnávat a vlastně tím suplovat napařovací žehličku. K prádlu můžete také přidat pár kuliček alobalu. Co vše s prádlem dokáže, jsme psali zde.

Vhodný materiál

Tato metoda není moc vhodná pro džíny a další oblečení, které je vyrobeno z těžkých látek. Pro košile je naopak ideální, dále pro trička, halenky, kalhotky nebo kalhoty z jemného a vzdušného materiálu. Sušičku však moc nenaplňujte, protože tak se k oblečení pára, která vznikne, nedostane pořádně ke všem kouskům oblečení a nevyhladí jej. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve