Bydlení podle znamení: Berani ocení pohodlí, lvi luxus a vodnáři jdou proti proudu

 Interier 
09. prosince 2020 11:04 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Každé znamení dává přednost jinému typu bydlení Depositphotos
Každé znamení zvěrokruhu upřednostňuje podle astrologů trochu jiný styl bydlení. Někdo od svého hnízdečka vyžaduje hlavně praktičnost, další má o svém bydlení romantickou představu a někdo zase nedá dopustit na luxus.

Jsou lidé, kteří astrologům věří, jiní zase méně nebo vůbec. Podívejte se, co si astrologové myslí o tom, jak hvězdy ovlivňují jednotlivá znamení zvěrokruhu v jejich představě o bydlení. Třeba se v tom najdete.

Beran (21. březen – 20. duben)

Pro Berany jsou typickými vlastnostmi silná vůle, vytrvalost a touha po nezávislosti. Žijí naplno, a tak není divu, že jim už nezbývá moc času na péči o domov. Jejich bydlení je proto především praktické a funkční, ale obvykle si zakládají také na doplňcích, které je dokáží nabít a zlepšit jim náladu. Rádi bydlí v místě, odkud se všude dobře dostanou. Také milují pohodlí, věnují tak velkou pozornost výběru pohodné sedačky a radost jim dělají také různé hi-tech vychytávky, které jim usnadní život. Raději než domu se zahradou dávají přednost bytu, na práci na zahradě jim totiž většinou chybí trpělivost.

Býk (21. duben – 21. květen)

Pro býky je v bydlení nejdůležitější komfort. Každý kousek nábytku proto pečlivě vybírají, než ho pořídí. Nejlépe se cítí v domě se zahradou, který bude v klidné lokalitě, ale s dobrou dostupností. Interiér Býků bývá zařízen velmi vkusně. Býky také spojuje láska k přírodě, často tíhnou k zemitým barvám. Budou se cítit dobře v klasickém i industriálním interiéru. Rádi si ve svém domě také vyhradí koutek jen pro sebe a své záliby. Býci také milují dekorace imitující kůži či kožešinu a zlaté doplňky.

Blíženci (22. květen – 21. červen)

Blíženci mívají tolik zájmů, že jim na vytváření domácí pohody už nezbývá moc času. Libují si v minimalismu, na druhou stranu dodají svému domovu rádi barvy, které evokují dobrou náladu. Prakticky v každém bytě, ve kterém žije Blíženec, najdete bohatou knihovnu, která je srdcem domova. Jinak si ale vystačí i s menším prostorem. Vždy jej ale vybaví tak, aby představovalo vhodné místo pro setkání s přáteli. Nechybí v něm prostorná sedačka či originální křesla.

Rak (22. červen – 22. červenec)

Rak má romantickou povahu a tomu odpovídá i jeho představa o bydlení. Pokud objeví malebnou chaloupku pod lesem u zurčícího potůčku, budou nadšení. Zahrada bude plná květin a bylin i ovocných stromů je nadchne. Protože si zakládají na rodinných vztazích, nejdůležitější místností v domě je pro ně kuchyň. Z barev milují Raci přírodní tóny, neodolají ani nadýchaným polštářům či měkkým textiliím. Často také upřednostňují rustikální styl bydlení.

Lev (23. červenec – 22. srpen)

Lvi si zakládají na luxusu, kvalitě a stylu, a to se promítá i v oblasti bydlení. Nejépe se cítí v bydlení, které je na skutečně vysoké úrovni. Potrpí si na kvalitních materiálech a originálních doplňcích. Vůbec nejvíce si pak zakládají na koupelně a ložnici. Lvi si často svůj byt zařizují v glamour stylu, kde není nouze o zlatá zrcadla či blyštivé doplňky.

Panna (23. srpen – 22. září)

Panny nedají dopustit na pořádek, systém a řád, proto jejich domov voní čistotou a vše je dokonale sladěné. Nepotrpí si na žádné zbytečné lapače prachu, milují vzdušný a uspořádaný prostor. Skandinávský styl je jim velmi blízký, jejich oku lahodí teplejší tóny a bílá barva. Rádi žijí v místě s dobrou dostupností. Jsou také mistři v tom, využít co nejefektivněji jakýkoliv dostupný prostor.

Váhy (24. září – 23. říjen)

Váhy mají vytříbený vkus a smysl pro krásu, jejich domácnost je vždy perfektně esteticky sladěná. Při zařizování interiéru si potrpí na výběru barev a vzorů, milují také vybavení, které jim dokáže jakkoliv zpříjemnit život. V jejich bytě můžete narazit na skvosty v podobě starožitného nábytku nebo uměleckého díla. Nezáleží jim ale jen na samotném bytě či domě, je pro ně důležité i nejbližší okolí. To by mělo být upravené a čisté.

Štír (24. říjen – 22. listopad)

Štíři jsou velmi temperamentní a jak milují změny v životě, milují je i ve svém bytě. Rádi proto přesouvají nábytek a vymýšlejí, jak interiér ještě proměnit. Doma u nich objevíte odvážné kousky i neobvyklé kombinace, opět se tak v tomto směru odráží jejich povaha, Štíři jsou totiž odvážní a sebevědomí. Své zázemí si hledají na klidném místě, ale úplná samota jim nesvědčí, pořád potřebují být poblíž civilizace.

Střelec (23. listopad – 21. prosinec)

Střelci milují cestování a dobrodružství, často tak v jejich bytě narazíte na různé exotické doplňky v podobě afrických masek či perských koberců. Mají rádi přírodu, takže jim bude dobře v domku u lesa, ale na druhou stranu jim nevadí žít v bytovce v okrajové části města. Milují jednoduché interiéry, kde nejsou žádné zbytečnosti.

Kozoroh (22. prosinec – 20. leden)

Mlčenliví, občas melancholičtí, ale také ambiciózní - takoví jsou Kozorozi. Mají rádi tradice, proto jim není cizí nábytek z masivu. Dokáží skvěle kombinovat barvy i materiály. Vždy vědí, co chtějí. A když toho zrovna nemohou dosáhnout, počkají si a pracují tak vytrvale, až svého cíle dosáhnou.

Vodnář (21. leden – 20. únor)

Vodnáři jsou velmi nekonvenční a jdou proti proudu, a to i v oblasti bydlení. Rádi experimentují a zkouší nové věci. Potřebují však kolem sebe dostatek volného prostoru, proto si rádi pořizují věstavěné skříně a zakládají si na praktických úložných prostorech. Líbí se jim designové kousky nábytku i doplňky s metalickými prvky. Jsou schopni zkombinovat nezkombinovatelné a přesto zazářit.

Ryby (21. únor – 20. březen)

Rybám to bude nejlépe svědčit v rodinném domku blízko k přírodě, kde je klida pohoda. Interiér si obvykle zařizují jednoduše a tak, aby neměly mnoho starostí s údržbou. V bytě či domě chtějí relaxovat, ne zbytečně uklízet. Své bydlení dokáží zařídit decentně i extravagantně, milují oblé tvary a měkké tkaniny, ideálně v neutrálních tónech. O tom, jak vybrat vánoční dárky podle znamenní zvěrokruhu, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod