Jak vytvořit parádního sněhuláka bez sněhu

 Exterier 
19. prosince 2020 13:35 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Sněhulák může zahradu zdobit za každého počasí Pixabay
Když napadne hromada sněhu, jsou děti ve svém živlu a s radostí stavějí sněhuláky. Jenže v posledních letech jsou u nás zimy na sněhové srážky skoupé. Ale kdo je alespoň trochu kreativní, nenechá se rozmary počasí vyvést z míry a postaví si sněhuláka i bez sněhu.

Lidstvo se stavěním sněhuláků baví už opravdu dlouho. První písemné zmínky o této zimní zábavě nalezneme už v 16. století u Williama Shakespeara. Zpopularizován pak byl sněhulák v 18. století, kdy se objevil v knížce pro děti. Knížka byla vydána v Lipsku roku 1770 a tehdy bya postava ze sněhu zároveň poprvé pojmenována.

Sněhulák ze sněhu má své kouzlo, ale je pravdou, že ne vždy je dostatek sněhu k dispozici. A pokud už se podaří sněhuláka ze sněhu ukoulet, hrozí, že za pár dní vám ho ostré sluneční paprsky rozpustí. Jděte na to letos od lesa a vytvořte si venku sněhuláka, který vydrží slunce i déšť.

Polystyrenové koule

Polystyrenové koule jsou k výrobě sněhuláka ideální materiál. Stačí poskládat tři různě velké koule na sebe, upevnit je k sobě třeba pomocí drátů a pak už jen dodělat obličej dle fantazie. Pokud nemáte koule k dispozici, můžete sněhuláka vyrobit i z plochých polystyrenových tabulí. Vyřežte z nich tři kola o různých průměrech. Sněhulák bude sice placatější, ale to vůbec nevadí.

Stačí jedna deska

Velmi jednoduše lze sněhuláka vytvořit pomocí jedné dřevěné desky. Jednoduše na ni sněhulákovi dokreslete obličej a knoflíky, uvažte šálu a nasaďte čepici a máte hotovo. Kdo chce, může si dát tu práci, že sněhulákovi vyrobí pokrývku hlavy rovněž ze dřeva. Nezapomeňte jen na jednu věc. Pokud budete sněhuláka zdobit pomocí barev, musíte zvolit takové, které se vám při prvním dešti nerozpustí.

Dřevěná kola

Pokud víte o nějakém pokáceném stromě ve vašem okolí, uřežte si z něj několik koleček. S dřevěnými koláči se dají dělat nejrůznější dekorace, použít je můžete i na stavbu sněhuláka. Dřevěná kola slepte nad sebe a opět dotvořte sněhulákovi obličej. Pokud chcete dřevěnou dekoraci trochu oživit, nasaďte sněhulákovi na hlavu barevnou čepici a šálu. Kolečka uřezaná z kmene stromu mohou být široká jen pár centimetrů, ale klidně mohou být i podstatně masivnější, jak se můžete přesvědčit v naší fotogalerii. Sněhuláka pak budete muset kvůli lepší stabilitě ještě upevnit k nějaké desce.

Stačí i pár destiček

Dokonce i z několika malých destiček lze vytvořit roztomilého sněhuláka. Návod, jak na to, najdete ve fotogalerii pod článkem. Uvidíte, že takovou dekoraci zvládne každý průměrně šikovný kutil. Kromě toho, že získáte skutečně originální ozdobu, můžete si být jisti, že vám vlastnoručně vyrobený sněhulák vydrží v perfektní kondici až do jara. O tom, že venkovní parapety můžete vyzdobit tak, že potěší vaše oko i ptačí žaludky, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod