Krásné truhlíky na balkonech létem nekončí. Nasaďte do nich květiny, které pokvetou na podzim

 Exterier 
29. září 2020 11:13 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Chryzantémy vám oživí exteriér  Depositphotos
Léto se pomalu chýlí ke konci. Letničky odkvétají, přichází jejich konec. Okrasné surfinie či petúnie budete muset vyhodit. Pokud nechcete mít prázdné okenní parapety či terasy, nasaďte si rostliny, které vám domov ozdobí i na podzim. Existuje několik druhů květin, které dobře snášejí nízké teploty.

Dny se zkracují a teploty se začnou pomalu snižovat. Krásné letničky, které zdobí balkony, chladnější počasí neustojí. Nahraďte je rostlinami, které přežijí i první mrazíky. Některé z nich jsou krásně zbarvené. Můžete je spolu různě kombinovat.

Vřes

Vřes v oblíbenosti mezi podzimními květinami jednoznačně vede. Není divu. Má totiž bílé a tmavě růžové květy, které vyniknou. Jde přímo o pastvu pro oči. Málokoho svým vzhledem neočaruje. Vřes má několik odrůd, které se od sebe liší barvou. Můžete je spolu bez problému v truhlících kombinovat.

Vřes potřebuje neustálou vlhkost, ale nesnáší přelití. Pokud by byl neustále ve vodě, patrně by vám uhynul. Kořeny potřebují dýchat. Pokud by neměly dostatečné množství kyslíku právě kvůli přemokření, vřes zvadne. Podzimní teploty by měl zvládnout bez problému. Můžete ho nechat i v zimě ve větších mrazech, ale obalte ho textilií.

Brambořík

Brambořík má několik druhů, můžete si vybrat z velkého množství. Některé bramboříky jsou vysoké nebo velkokvěté a mají různobarevné květy. Svoji krásou vás jistě nezklamou. Rostlinka vypadá poměrně křehce, ale vydrží být v chladnějším počasí.

Jde spíše o venkovní květinu než o pokojovou. Daří se jí v teplotě, která se pohybuje okolo tří až pěti stupňů Celsia. Takže brambořík s klidem můžete zasadit do truhlíku a dát ho na podzim ven. Nesvědčí mu však tvrdá a vápenitá voda, měli byste ho zalévat dešťovkou.

Chryzantéma

Chryzantémy nemusíte dávat pouze na hrob. Jde o krásné rostliny, které barevně kvetou a mohou vám dělat parádu na balkoně, terase či okenním parapetu. Do truhlíků si pořiďte pouze nízké chryzantémy. Můžete si vybrat hned z několika barev a nasadit je k sobě, abyste tím oživili vaše venkovní prostory.

Rostlina potřebuje vlhkost, ale nesnáší přelití. Venku ji můžete mít až do prvních mrazíků. Ve chvíli, kdy teploty klesnou pod nulu, schovejte ji dovnitř, aby neuhynula. Dále čtěte: Nezapomeňte zastřihnout bylinky včas, aby se jim podařilo přečkat zimu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve