Postelové čelo není jen pěknou dekorací. Ve skutečnosti plní řadu funkcí

 Interier 
03. září 2020 09:37 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Postelová čela jsou krásná a praktická Pixabay
Mnozí lidé při zařizování ložnice řeší otázku, zda si pořídit postel bez čela, anebo raději s čelem. Odborníci ovšem na tuto otázku znají odpověď. Postelové čelo totiž plní řadu důležitých funkcí.

Nejde totiž jen o design, ale také o řadu praktických věcí. Postele s čelem jsou možná o  trošku dražší, ale časem každý nakonec přijde na to, že se vyplatí.

Postelové čelo izoluje

Jde o jednu z mnoha funkcí, které postelové čelo plní. Především v zimě jsou stěny studenější a postelové čelo zajistí, že se tento chlad ze zdi nedostane k vaší hlavě.

Postelová čela jsou samozřejmě vyráběna z různých materiálů. Některá koupíte už rovnou s postelí, jiná lze dokoupit zvlášť. Čela se vyrábí v široké škále od dřevěných až po čalouněná, od nízkých až po majestátně vysoká.

Právě vysoká a čalouněná čela jsou v posledních letech velmi oblíbená. Působí totiž majestátně a ložnici dodají luxusní nádech.

Postelové čelo chrání

Je to tak. Postelové čelo chrání před slušnou řádkou nepříjemných věcí. V první řadě, i když to může znít trochu legračně, nás chrání, abychom se při spaní nebouchali hlavou o zeď. To asi dobře zná každý, kdo má trochu "živější" spánek. Postelové čelo také zabraňuje polštáři, aby se dostal do prostoru mezi postelí a zdí. Pokud se to stane, nespíme tak pohodlně, jak bychom měli.

A v neposlední řadě postelové čelo chrání samotnou zeď, abychom ji v noci nepoškodili. Je totiž zcela přirozené, že se v noci mnohdy potíme, takže naše vlasy a propocený polštář zanechávají na stěně šmouhy. A pak musíme zbytečně malovat.

Postelové čelo je pohodlné

Na závěr je nutné zmínit ještě jednu důležitou funkci, kterou postelové čelo plní. Postel totiž činí pohodlnou tím, že se v ní můžeme pohodlně opřít. V dnešní době není nijak výjimečné, že máme v ložnici televizi nebo si před spaním čteme, a to vyžaduje, abychom seděli pohodlně.

Postelová čela tedy mají mnoho výhod a prakticky žádné nevýhody. Pokud tedy váháte, zda si postelové čelo pořídit či nikoliv, určitě se rozhodněte kladně, nebudete litovat. Dále čtěte: Jak na zařizování společného bydlení s partnerem.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008