Co všechno umí inteligentní zrcadlo a jak změní váš domov

 Technika 
21. října 2020 10:09 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Inteligentní zrcadla jsou novou technologií pro domácnosti Depositphotos
Zrcadla jsou často považována jen za domácí výzdobu. Používáme je, když se ráno chystáme do práce, nebo jako dekoraci do malého prostoru. Ale to není vše, co zrcadla umí. Nyní díky moderní technologii vstoupila na trh inteligentní zrcadla a ta toho umí opravdu hodně.

Inteligentní zrcadla poskytují například rady při péči, nebo umožňují workshopy v pohodlí vašeho domova. Inteligentní zrcadla jsou v podstatě pouze standardní zrcadla, která mají na povrchu počítač nebo tablet s dotykovou obrazovkou a hlasovým rozhraním, aniž by byl narušen samotný povrch zrcadla.

Dva v jednom

Prakticky to funguje tak, že každé zrcadlo může být vybaveno technologií tak, aby se stalo chytrým zrcadlem. Stačí jen telefon nebo tablet s Androidem a trocha plochy na části povrchu zrcadla, která se promítá do tabletu. Tak vznikne zrcadlo pro prohlížení nebo hlasem řízené. Taková zrcadla mají dotykový vestavěný povrch a v podstatě fungují jako velký tablet překrytý klasickým zrcadlem, dostatečně tenkým na to, aby bylo možné jej klasicky zavěsit na stěnu domu či bytu.

Zpočátku byla inteligentní zrcadla navržena tak, aby zobrazovala počasí, titulky zpráv, nebo dokonce účet na sociální síti či emaily. Nyní se inteligentní zrcadla posunula k funkcím, které využívají kamery a umělou inteligenci. 

Možná se ptáte, co to všechno znamená pro vaši kybernetickou bezpečnost. Bezpečnostní obavy jsou stejné jako u jakéhokoli zařízení, které máte doma, tedy od počítače po telefon. Navíc se už prodávají inteligentní zrcadla, která mají konkrétní uživatelské okruhy.

Fitness zrcadlo

Toto zařízení pro domácí cvičení je vrcholem technologického pokroku. Toto zrcadlo, ať už připevněné na zeď nebo opřené o zeď, poskytuje fitness instrukce od uznávaných instruktorů, může být propojeno s aplikací v telefonu a poskytuje motivaci a živou zpětnou vazbu během tréninku.

Zrcadlo pro nováčky

Pokud přemýšlíte o tom, že si pořídíte inteligentní zrcadlo, má toto konkrétní několik klíčových funkcí, které se snadno používají, jako je LED osvětlení, technologie odmlžování a předpověď počasí. Jeho kruhový tvar dodává pěkný dekorativní nádech.

Zrcadlo pro krásu

Toto malé, ale mocné inteligentní zrcadlo analyzuje vaši pleť a může doporučit produkty na základě toho, jak vidí vaši pleť. Některá mají také známou asistentku Alexu.

Zrcadlo s hlasovým ovládáním

Toto inteligentní zrcadlo je vybaveno technologií pro hlasové ovládání osvětlení. Má také noční světlo, které snímá pohyb a rozjasňuje prostor tím více, čím blíže se k němu blížíte, což usnadňuje pohyb v prostoru v nočních hodinách. Dále čtěte: Podle čeho vybrat správnou velikost přikrývky. Zdá se to být jednoduché, ale má to svá pravidla.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47