Tupé struhadlo můžete snadno nabrousit hned několika způsoby
Strouhání potravin s tupým struhadlem není snadné. Zbytečně se u toho nadřete a trvá vám to déle. Nemusíte si kvůli tomu kupovat nové struhadlo. Stačí, když to staré nabrousíte. Nejde o nic těžkého. Přečtěte si několik tipů, jak to provést.
Smirkový papír
Struhadlo můžete nabrousit klasickým smirkovým papírem, který seženete v železářství či hobby marketech. Možná nějaký dokonce najedete ve své domácnosti. Broušení smirkovým papírem je snadné. Několikrát s ním přejeďte tupé hrany a se struhadlem se vám nyní budou potraviny strouhat mnohem lépe.
Alobal
Alobal je skvělý pomocník v domácnosti. Pomůže vám při žehlení, vyčistí zčernalé stříbro a můžete s ním umýt připálené nádobí. Kromě toho s ním ještě nabrousíte struhadlo. Odtrhněte si kus hliníkové fólie a zmačkejte ji do kuličky. Následně s ní přejíždějte po hranách struhadla. Po chvíli bude vaše struhadlo zase ostré. Podobným způsobem můžete nabrousit i tupé nůžky a nože.
Jehlový pilník
Struhadlo můžete nabrousit i jehlovým pilníkem. Seženete ho v železářství a hobby marketech. Velikost jehlového pilníku musí odpovídat otvorům ve struhadle. Následně pilníkem projeďte všechny otvory na struhadle. Bude to trochu pracné, protože během broušení budete muset být opatrní a pečliví. Na tuto činnost si můžete vzít i pracovní rukavice.
Hřebík
Dalším způsobem, jak nabrousit struhadlo, je za použití hřebíku a kladívka. Najděte hřebík, který projde malými otvory, ale bude dost silný na to, aby se nepoškodil. Postup broušení struhadla je jednoduchý. Stačí, když položíte špičku hřebíku do každého otvoru a jeho hlavičku poklepete kladívkem.
Jde patrně o nejefektivnější způsob, jak nabrousit struhadlo, protože bude velmi ostré. Musíte být však opatrní, abyste si během této činnosti nic neudělali. Pokud z toho máte obavy, přenechejte tuto činnost někomu zručnějšímu. Dále čtěte: Pár triků, jak i bez speciálních přípravků vyčistit odpad u dřezu či umyvadla.