Podle čeho vybrat správnou velikost přikrývky. Zdá se to být jednoduché, ale má to svá pravidla

 Interier 
14. července 2020 17:33 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Hlavní roli hrají rozměry Depositphotos
Zdá se to být na první pohled jednoduché, ale pokud uděláme chybu, nevyspíme se zkrátka dobře. Proto je důležité vědět, jak a podle čeho vybrat tu správnou přikrývku právě pro nás.

Neexistuje sice moc velikostí přikrývek, ale jsou tu dva hlavní rozdíly. Přikrývka pro jednoho a příkrývka pro dva a taky normální a prodloužená délka.

Velikosti přikrývek

Jak už bylo řečeno, mezi velikostmi přikrývek až tolik možností neexistuje. Pomineme-li dětské přikrývky, tak pro dospělé existuje klasický rozměr 135-140 cm na šířku s délkou 200 cm. A pak ještě prodloužená varianta, jejíž délka je 220 cm. Přikrývky pro dva, tedy tzv. dvojité přikrývky, pak mají rozměr 200 cm na šířku a 200 cm na délku.

Která je ta pravá pro vás

Vše záleží na tom, jak jste vysocí. Přikrývka by měla být totiž správně alespoň o 30 centimetrů delší, než je vaše výška. To znamená, že pokud měříte například 170 centimetrů, je dvoumetrová délka vaší přikrývky ideální. Pokud měříte 190 centimetrů, musíte si pořídit prodlouženou variantu.

Jde totiž především o to, abyste si při spaní dokázali přikrývkou přikrýt opravdu celé tělo. Pokud by vám lidově řečeno lezly nohy z peřiny, nebo byste spali s odhalenými rameny, věřte, že váš spánek by tím dost utrpěl. Respektive jeho kvalita. Proto výběr délky přikrývky opravdu nepodceňujte.

Malá nebo velká?

Je tu ještě jedna otázka. Přikrývka jednoduchá nebo dvojitá? I tady platí určitá pravidla. Šířka přikrývky by opět měla být zhruba o 30 centimetrů širší, než je šířka vašeho hrudníku. Pokud jde o dvojitou přikrývku, ta by zase měla pokrýt celou šířku vaší postele.

Jak je to s rozměry už tedy víme, ale nejspíš je tu ještě jedna nezodpovězená otázka. Tedy máte spát s partnerem pod dvěma jednoduchými přikrývkami, nebo pod dvojitou? I odpověď na tuto otázku si musíte pořádně promyslet.

Řada lidí si totiž spaní pod dvojitou přikrývkou nemůže vynachválit. Než si ji ale pořídíte, musíte zvážit, jaké vy i váš partner máte spací návyky, aby nedocházelo k tomu, že se nakonec v noci budete o přikrývku prát. A v neposlední řadě je důležité se dohodnout i na tom, zda vaše společná přikrývka bude teplá a nebo chladivá. Dále čtěte: Jaký polštář vybrat, když trpíte bolestmi za krkem.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47