Dlouhé závěsy pozvednou váš interiér. Co sluší velkým oknům a co vysokým stropům

 Interier 
06. července 2020 10:04 / Mirka Malá
  0
📷
5 fotografií v galerii
Závěsy jsou důležitým designovým prvkem Depositphotos
Dlouhé závěsy přece patří jen do luxusních hotelových pokojů. Ale není to vůbec pravda. Naopak. Dlouhé závěsy hlásí návrat, protože rozhodně pozvednou každý obývák i ložnici.

Dlouhé závěsy jsou v poslední době velkým designovým prvkem a v neposlední řadě jsou rovněž praktické. Poradíme, jaké závěsy vybrat do vašeho obýváku. Budete velmi překvapení, jak úžasně váš obývací pokoj bude vypadat.

Dlouhé závěsy dají vašemu obýváku styl

Závěsy, respektive materiál, ze kterého jsou ušité, i jejich barvu vybírejte podle toho, jaký styl váš obývací pokoj má, i podle typu, potažmo rozměru oken.

Takže vrátíme-li se k závěsům, které vídáme v hotelových pokojích, pak tedy těžké a tmavé závěsy pověsíme tam, kde jsou velká okna, kdy je samotný obývací pokoj rozměrný a kde je díky velkým oknům také dostatek světla.

Naopak závěsy z lehkých materiálů a v jasných barvách si pořídíme do pokojů, které jsou zařízeny v elegantním a světlém stylu. Takové závěsy design vašeho obývacího pokoje podtrhnou a neuberou žádné světlo, byť v pokoji nejsou velká okna.

Poraďte si s velkými okny i vysokými stropy

Třeba bydlíte ve staré zástavbě s vysokými stropy, nebo jste si postavili dům s velkými okny. Ty správné závěsy si poradí s obojím.

K velkým oknům se hodí masivnější, která okna hezky orámují a tudíž zvýrazní. Závěsy rovněž vytvoří hezký prostor, do které se přímo vybízí postavit nějaké křesílko.

U vysokých stropů odborníci doporučují využít zavěšení závěsů těsně pod něj. Závěsy by měly spadat až na podlahu, čímž krásně zaplní velký prostor, který díky vysokým stropům vzniká.

Závěsy ale samozřejmě nemají jen designový efekt, jsou rovněž praktické. Ostatně znáte to z hotelů. Večer je zkrátka zatáhnete a máte jistotu, že vás z vedlejšího domu či protějšího bytu nebude nikdo sledovat.

Závěsů se zkrátka vůbec nebojte. Při správném výběru budete velmi mile překvapeni, jak to najednou ve vašem obýváku vypadá. Navíc závěsy samozřejmě lze využít i v ložnici, kde platí pro výběr závěsů podobná pravidla. Dále čtěte: Kombinování různých židlí je v módě. Stačí pár dobrých triků a staré kousky s novými budou krásně ladit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47