Jaký polštář vybrat, když trpíte bolestmi za krkem

 Tipy a inspirace 
03. července 2020 07:05 / Mirka Malá
  1
📷
4 fotografie v galerii
Špatný polštář může bolest ještě zhoršit Depositphotos
Bolestmi za krkem trpíme stále častěji. Pořád totiž sedíme u počítače, ke kterému natahujeme hlavu, podobně jako v případě mobilního telefonu. A spaním na nesprávném polštáři se situace ještě zhoršuje. Takže který polštář je ten správný?

Spaní na nesprávném polštáři totiž může situaci s krční páteří ještě mnohonásobně zhoršit. Vybrat si ten správný je tedy velmi důležité.

Krk musí být na polštáři v neutrální poloze

Jde o to, že při ležení na správním polštáři se krční svaly uvolní, včetně zablokovaného místa, a ráno byste tak měli vstát bez bolesti, se kterou jste večer uléhali.

Proto je potřeba spát ve správné pozici, tedy tak, aby poloha hlavy prakticky odpovídala rovnému prodloužení páteře. To znamená, že v obchodě musíte vyzkoušet několik polštářů, než naleznete ten správný. A to je ten, na kterém jsou hlava, rameno, bok a koleno v jedné rovině. 

Další důležitou věcí pro výběr správného polštáře je poloha, ve které nejčastěji spíte. Pokud spíte na zádech, vybírejte rozhodně z nižších polštářů. Pokud naopak spíte na boku, budete potřebovat vyzkoušet vyšší polštáře.

Pokud spíte nejčastěji na břiše, opět vybírejte z nízkých polštářů, ale odborníci tvrdí, že pro krční páteř je tato poloha vůbec nejméně vhodná.

Jestli vám tato pravidla přijdou složitá, je tu jednoduché řešení. Pořiďte si ergonomický polštář, který vyřeší všechny problémy najednou. Ať už budete spát v jakékoliv pozici, polštář svůj tvar přizpůsobí tak, aby vaše krční páteř byla vždy ve správné poloze.

Nepoužívejte více polštářů

Rádi spíte s více polštáři pod hlavou? To odborníci ale vůbec nedoporučují. Postupem času tato praktika povede k problémům s krční páteří, a pak se budete dlouho snažit naučit spát na nízkém nebo ergonomickém polštáři.

Na něco takového raději zapomeňte a rozhodně nikdy nespěte s více polštáři najednou. V dnešní široké nabídce si snadno vyberete ten správný polštář, který bude vaši krční páteř chránit a na kterém si nakonec ve své ložnici dopřejete klidný spánek. Dále čtěte: Ozdobte si stěny originálním obrazem ze sukulentů.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47