Relaxujte v sedacím vaku. Blahodárně působí na celé tělo

 Interier 
14. října 2018 16:05 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Na vacích můžete pohodlně relaxovat v mnoha polohách Internet
Taky se občas u televize válíte a pak zase hledáte nejvhodnější polohu k sezení? Přemýšlíte, že byste svá stará křesla či lenošky vyměnili za něco modernějšího a přitom pohodlného? Pak pro vás budou ideálním řešením sedací pytle a vaky.

Skvělé barevné doplňky vás díky svému snadnému tvarování rozhodně uchvátí na první pohled, respektive posed. Jejich výhodou je navíc to, že jsou ve většině případů omyvatelné, takže už nebudete muset kupovat drahé čističe na potahy a trávit nad úklidem svoje mládí.

Jak velký vybrat?

Při výběru tohoto designového kusu nábytku v prvé řadě přemýšlejte nad tím, do jaké místnosti jej budete chtít umístit a kolik prostoru mu můžete nechat. Důležité je si také rozmyslet, jaký tvar pytle či vaku budete do pokoje chtít a jestli bude určen jen pro děti, nebo i dospělé. A  také samozřejmě zvažte, jakou částku chcete do nového doplňku investovat.

Velkým plusem je, že se dá vak snadno přemístit, proto jeho velikost nemusíte posuzovat na milimetry. Vždycky si jej totiž můžete přenášet z jedné místnosti do druhé, kde by vám třeba jinak překážel.

Pro prcky i dospěláky

Důležité je také zvážit, kdo bude sedací pytel využívat. Pokud má být sedací vak určen do dětského pokoje, můžete pořídit samozřejmě jeho menší variantu. Avšak počítejte s tím, že děti rychle rostou a za pár měsíců už pro ně nebude pytel pohodlný ani funkční. To samé platí pro vás: pokud chcete na vaku lenošit i vy, pořiďte si takový, která vám bude sedět.

Polštář nebo klasika?

Před koupí vaku byste měli také promyslet, jaký tvar pro vás bude nejlepší. Zvažte tedy, zda chcete na pytli sedět, ležet nebo relaxovat v různých polohách, a podle toho se rozhodněte, jaký tvar bude nejlepší.

Zřejmě nejuniverzálnějším je sedací vak, který vypadá jako obrovský polštář, protože na něm můžete nejen pohodlně sedět, ale také se všemožně povalovat. Dalšími oblíbenými kousky jsou vaky, které vypadají téměř jako klasické křeslo či lenoška. Také na nich se velmi příjemně sedí a na rozdíl od polštáře nezabírají tolik místa. Navíc je můžete velmi často doplnit taburetem ve stejném designu. A pokud přemýšlíte, jakými dalšími kousky udělat ze svého pokoje nadčasovou místnost, inspirujte se v našem článku zde.

Moderní a bezpečný

No, a pokud ještě váháte, možná vám k rozhodnutí pomůže fakt, že sedací pytle a vaky doporučují i lékaři. Oproti sezení na židlích a křeslech totiž vaky zaručují pohodlné usazení, při kterém není na páteř vyvíjen přílišný tlak, který bývá častou příčinou onemocnění zad či bolestí hlavy. Sedací vaky se totiž krásně přizpůsobí tvaru těla, a pokud v nich odpočívají také méně pohybliví lidé, je u nich mnohem menší riziko vzniku otlaků a proleženin. Vaky navíc nemají žádné ostré hrany, takže se s nimi nemusíte bát, že by se vaše dítko v zápalu hry a dovádění zranilo.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47