Máte malou koupelnu? Poradíme vám, na co byste si měli dát pozor při zařizování pozor

 Interier 
01. února 2019 08:38 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Při zařizování nové koupelny můžete na něco zapomenout Depositphotos
Koupelna je velmi důležitá místnost, která vás bude stát hodně úsilí a práce. Nepochybně byste u zařizování nové koupelny nechtěli udělat žádnou chybu. To by se vám mohlo vymstít. Přečtete si, jaké důležité věci při stavění nové koupelny byste měli řešit.

Nejjednodušší by pro vás bylo, kdybyste si pozvali bytového architekta. Pochopitelně se vám za něj nemusí chtít utrácet peníze, už tak bude zařizování koupelny drahé. Navíc i architekt vám může vytvořit plány, které se vám nebudou líbit. Možná vám je příjemnější se spolehnout jen na sebe. V tom případě byste měli myslet na následující věci.

Nepřeceňujte velikost místnosti

Velkým problémem bývá velikost koupelny. Pokud si ji pořizujete v menším bytě, nejspíš moc prostoru na koupelnu mít nebudete. Možná byste rádi měli rohovou vanu a k tomu sprchový kout. Bohužel budete muset přistoupit na kompromisy. Když si pořídíte větší vanu, zbyde vám už málo prostoru na umyvadlo, záchod nebo případně pračku, koš na prádlo a skříňku na odkládání věcí.

Nestačila by vám spíše menší sprcha, abyste neměli všechny předměty v koupelně namačkané na sobě? Jde samozřejmě o vaše rozhodnutí, ale měli byste s prostorem pracovat s rozvahou i za tu cenu, že nebudete mít svoji vysněnou koupelnu.  

Nešetřete na materiálu

Pokud máte v plánu si pořizovat povrchy do koupelny z levného materiálu, raději si žádnou novou koupelnu nedělejte. Vydržely by vám jen krátce a zanedlouho byste museli kupovat nové. Rozhodně zapomeňte na nábytek ze dřeva, mohla by se vám tam dostat voda. A to obzvlášť v malém prostoru, kde se voda dostane prakticky všude.

Zvolte raději kvalitní materiál, který vydrží i větší vlhkost, např. vysokotlaký laminát. Nepořizujte si ani vanu a umyvadlo od různého výrobce. Nebyly by stejné a malá místnost by působila neesteticky.

Nezapomeňte na dostatek světla

Pokud v koupelně nebudete moci mít alespoň jedno větší okno, pravděpodobně vás bude trápit málo světla. Z toho důvodu nezapomeňte zvolit světlé barvy, které vaši koupelnu tolik nezatemní. Tmavší odstíny si mohou dovolit pouze majitelé větších domů, kteří mají v koupelně dost prostoru.

Kromě hlavního osvětlení si nezapomeňte pořídit i menší, která vám dodávají více světla na určitých místech. Pořídit si můžete i osvětlené zrcadlo. Přečtěte si o tom, jak si správně vybrat záchodové prkénko.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47