Chcete-li zrenovovat podlahu rychle a jednoduše, použijte samolepicí čtverce

 Rekonstrukce 
21. února 2020 15:10 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Položit samolepicí podlahové čtverce zvládnete i sami Pinterest
Jestliže hledáte jednoduchý a rychlý způsob, jak zrenovovat podlahu ve vašem bytě, možná vás zaujmou samolepicí podlahové čtverce z PVC. Dají se lepit na nejrůznější povrchy a snadno pomocí nůžek nebo nože na koberce upravíte jejich velikost podle potřeby.

Podlahové samolepicí čtverce najdete v nejrůznějších dekorech. Mohou imitovat dřevěnou podlahu, ale třeba i dlažbu nebo kámen, záleží na vás, co si vyberete. 

Na beton, lino i dřevo

Čtverce můžete bez problémů nalepit na beton, linoleum, krytiny z PVC, dřevěnou podlahu i další povrchy. Naopak není vhodné je lepit na podlahy s podlahovým vytápěním či do venkovních prostor. Jinak se velice hodí do všech obytných místností. Díky přesnosti jednotlivých dílů nevznikají žádné spáry, což oceníte zejména při údržbě.

Před instalací doporučují odborníci nechat samolepicí čtverce 24 hodin v pokojové teplotě. Než se pustíte do práce, ujistěte se, že podklad máte suchý, pevný, hladký, rovný a odmaštěný. Poté můžete začít lepit odprostřed místnosti.

Nemusíte je dát jen na podlahu

Ve většině případů se samolepicí čtverce používají pro tvorbu podlah, ovšem dejte prostor vaší fantazii a zkuste je nalepit i za pracovní desku v kuchyni. I v tomto případě oceníte jednoduchou údržbu, která je stejná jako u běžného PVC. Čtverce stačí očistit teplou vodou s přídavkem saponátu.

Pokládku zvládnete i sami

Další velkou výhodou je, že na pokládku samolepicích čtverců nebudete potřebovat žádou firmu, zvládnete to i sami.

Než se do práce pustíte, ujistěte se, že povrch, na který budete čtverce aplikovat, je čistý, suchý a rovný. První čtverec nalepte doprostřed místnosti. Jednoduše sejměte ochranný papír, položte a pevně přitlačte k povrchu.

Jednotlivé čtverce přikládejte a nalepujte přesně na hrany již nalepených čtverců. U poslední řady dbejte na správný rozměr. Čtverce lze jedoduše stříhat ostrými nůžkami nebo řezákem na koberce. Váš byt můžete vylepšit i tapetami, jak jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve