Tapety hlásí velký návrat. Aplikace je dnes naprosto jednoduchá

 Interier 
10. prosince 2019 19:09 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Aplikace tapet je dnes naprosto jednoduchá Depositphotos
Tapety hlásí velký návrat. Po letech, kdy tak trochu upadly v zapomnění, jsou nyní stále oblíbenějšími interiérovými prvky. Také proto, že jejich design snad už nezná hranic. Současné tapety dokonale imitují třeba přírodní kámen nebo dřevo, jiné zase poskytují úchvatné fotografie přírodních scenérií.

Aplikace tapet je v dnešní době tak jednoduchá, že už si nemusíme na pomoc volat odborníky. Podle návodu, který obsahuje každá tapeta, zvládneme vše doma sami. Ať už se jedná o samolepicí tapetu, nebo třeba tu vliesovou.

Papírové fototapety

Papírové tapety si řada z nás pamatuje ještě z dob socialismu. Většinou byly v pruhovaném nebo v květovaném vzoru a velmi brzy po nalepení na stěnu se zase odlepily. Ovšem současné papírové tapety se vyrábějí z velmi kvalitního a odolného papíru, takže na zdi rozhodně vydrží dlouho. I jejich aplikace na stěnu není nijak složitá. Papírové tapety se lepí pomocí speciálního lepidla, které koupíte spolu s tapetou. I jejich strhávání je snadné, a to za pomocí vlhčeného hadříku.

Vliesové fototapety

Vliesové tapety jsou velmi oblíbené a interiér dokážou opravdu designově pozvednout. Vyrábí se z netkaných textilií, a to lisováním syntetických vláken. Jejich lepení i strhávání je velmi jednoduché. Tapety se lepí za sucha. To znamená, že lepidlo nanesete pouze na stěnu. V podstatě jde o velmi jednoduchou aplikaci.

Samolepicí tapeta

V poslední době jsou také velmi oblíbené samolepicí tapety. Jejich výhodou je kromě snadné aplikace na stěnu i fakt, že ji lze kdykoliv odlepit a následně zase nalepit na jiné místo v jiné místnosti. Samolepicí tapetu lze po odlepení ze zdi rovněž schovat, než se bude zase hodit. Aplikace samolepicích tapet je také velmi jednoduchá. Z tapety stačí odlepit papír ze zadní strany, nalepit na stěnu a stěrkou vyhladit, aby se nevytvořily bublinky. Samolepicí tapety jsou navíc vhodné i na polepení starého nábytku. Nabízejí totiž nepřeberné množství vzorů a ze staré skříňky díky samolepící tapetě rázem uděláte zajímavý kus nábytku. Dále čtěte: Čeká vás úklid po malování? Pořádek lze udělat snadno a rychle.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve