Nevíte, jak vypudit holuby z balkonu? Tady jsou osvědčené rady

 Tipy a inspirace 
05. prosince 2019 08:23 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Holubi nejenom znečišťují okolí, přenášejí také celou řadu nemocí Depositphotos
Také se vám nelíbí, jak vám parapety neustále znečišťují holubi? Vytaste proti nim skutečně účinné zbraně.

S holuby se můžete potkat prakticky kdekoliv. Často se jim také přezdívá létající krysy. A není se čemu divit. Kromě toho, že znečišťují svými výkaly okolí, přenášejí celou řadu nemocí. Navíc dokážou být i poměrně dost hluční. Zbavit se jich však není tak jednoduché, zvláště v období, kdy přikrmujete ostatní ptactvo. Když se někde zabydlí, dobrovolně se oblíbeného místa nevzdají. Pak vám nezbývá nic jiného, než zkusit některé z odpuzovačů.

Gelové odpuzovače

Jsou poměrně účinné. Jde vlastně o lepivou vrstvu, kterou nanesete na místa, kam holubi rádi dosedávají. Začnou se na ni lepit, což je odradí od další návštěvy. Jenomže pro vás to bude znamenat mnohem více práce s jejím odstraňováním. Na gel se brzy přilepí vrstva prachu, peří a různého nepořádku, je proto nutné vrstvu poměrně často obnovovat.

Pachové odpuzovače

V obchodech je můžete sehnat pod názvem repelenty proti holubům. Jsou také velmi účinné, ale jejich aplikaci je potřeba poměrně často opakovat, zvláště po dešti.

Elektronické plašiče

Poměrně spolehlivým způsobem, jak odpudit holuby, je pořídit si elektronické plašiče. Ty vydávají zvuky, které jsou holubům nepříjemné. Pokud ovšem bydlíte ve městě, kde jsou ptáci na hluk zvyklí, dost možná jim nebude vadit ani zvuk z plašiče. Navíc některé z nich mohou být slyšitelné i pro lidi, což by mohlo kromě holubů odpuzovat i vás a vaše sousedy. 

Zasíťujte se

Pokud zvolíte skutečně kvalitní výrobek, můžete mít síť, která je z tak tenkých vláken, že ji prakticky neuvidíte. Síť lze použít na zakrytí balkonů, lodžií, teras i klimatizačních jednotek. Její výhodou je, že si ji můžete instalovat sami. Na druhou stranu může působit pro řadu lidí rušivě a zabraňuje možnost vyklonit se.

Jako živý

Možným řešením je také umístění atrapy dravce na balkon. Počítejte však s tím, že si na ni holubi po čase mohou zvyknou a začnou se na balkon opět slétávat.

Natáhněte provaz

Existuje ještě několik levných a tzv. babských rad. Zkuste přes místo, na které vám často sedají holubi, natáhnout provázek. Díky tomu se na něj holubi nedostanou.
Použijte voděodolný provázek.

Okořeňte jim život

To, co holubi nemají rádi, je koření. Nasypejte tedy na místa, na kterých se často zdržují, trochu pepře, skořice nebo jiného koření. Nešetřete a v případě deště nezapomeňte koření dosypat. Kromě holubů vás může potrápit také invaze asijských berušek. Pokud nevíte, jak na ně, psali jsme o tomto tématu zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47