Jak si snadno poradit s ucpaným záchodem? Vyrobte si přípravek na čištění toalety

 Tipy a inspirace 
06. prosince 2019 13:30 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Na ucpanou toaletu nejdříve použijte zvon  Depositphotos
Ucpaná toaleta je nepříjemnost, která jednou za čas potká každou domácnost. Na její vyčištění můžete použít agresivní čisticí prostředky, ale měli byste si uvědomit, že tím můžete útroby toalety poškodit. Vyzkoušejte jiné způsoby, se kterými si s ucpaným záchodem hravě poradíte.

Ucpaná toaleta pro vás nemusí znamenat velký problém, když budete vědět, jak ji snadno vyčistit. Kvůli ucpanému záchodu nemusíte volat instalatéra, zvládnete ho uvolnit i sami.

Použijte zvon

Ucpal se vám záchod toaletním papírem, jídlem či velkou stolicí? V tomto případě je vhodné sáhnout po zvonu. Měl by být pevný a robustní. S lehkým a malým zvonem vám půjde podtlak v toaletě vytvořit obtížně. Před použitím zvon opláchněte v horké vodě.

Horká voda dokáže zvon změkčit. Díky tomu vytvoří lepší podtlak. Pokud se zvon nedokáže dostatečně přisát, omotejte ho hadříkem a zkuste to znovu. Ve chvíli, kdy používáte zvon, nesmíte toaletu spláchnout, voda bymohla vyšplíchnout mimo mísu.

Vyrobte si vlastní přípravek na vyčištění toalety

Nachystejte si ocet, jedlou sodu a horkou vodu. Teplota horké vody by neměla být vyšší než u horkého čaje, u kterého si nespálíte ústa. Vařící voda by mohla poškodit záchodovou mísu.

Do toalety nalijte odhadem jeden hrnek jedlé sody a dva hrnky octa. Směs těchto dvou ingrediencí způsobí, že vám voda v toaletě začne bublat, což je správně. Nechte jedlou sodu s octem nějakou dobu působit.

Pokud neuvidíte velkou změnu, přilijte do mísy horkou vodu. Snažte se ji nalévat tak, aby se nedotýkala stran toalety. Nyní můžete už jen čekat. Směs v toaletě nechte působit přes noc a ráno by už vaše toaleta ucpaná být neměla.

Obstarejte si drát

Pokud vám nepomůže jedlá soda s octem, budete potřebovat kanalizační pružinu, díky které byste mohli zacpané trubky uvolnit. Pokud ji doma nemáte, obstarejte si nějaký delší drát. Možná vám v šatní skříni visí drátěné ramínko na oblečení. Rozmotejte jej a opatrně ho zatlačte do toalety.

Drát zvládne narušit přepážku, kvůli které je záchod ucpaný. Drát je ohebný, takže se dostane do potrubí poměrně hluboko. Poté, co toaletu vyčistíte, můžete ji provonět bez zbytečné chemie.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve