Tablety do myčky jsou ideální k úklidu celé domácnosti

 Tipy a inspirace 
17. února 2020 08:27 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Tablety do myčky si poradí s mastnou troubou  Depositphotos
Myslíte si, že tablety do myčky, patří opravdu pouze do myčky? V tom případě vás vyvedeme z omylu. S tabletami do myčky můžete vyčistit některé spotřebiče, porcelán či toaletu. Pusťte se do toho.

Dnes již málokdo nemá doma myčku. Ta se však bez tablet neobejde. Bez nich by vám nádobí sotva umyla. Pokud vám doma tablety do myčky přebývají, můžete je využít při úklidu některých povrchů v domácnosti.

Zašlé porcelánové nádobí

Možná máte doma porcelánové nádobí po babičce, které by si zasloužilo důkladně vyčistit. Zašlý porcelán můžete umýt s pomocí tablety do myčky. Nachystejte si větší nádobu s horkou vodou. Vhoďte do ní jednu tabletu a počkejte, až se rozpustí. Poté tam opatrně naskládejte veškeré porcelánové nádobí. Nechte přes noc působit. Uvidíte, že se ráno bude váš porcelán zase lesknout.

Mastná trouba

Pokud používáte troubu často, bude patrně dost špinavá. Mastnotě a připáleninám se nevyhnete. Dobrá zpráva je, že si čištění trouby můžete zjednodušit. Nachystejte si misku s malým množstvím vody.

Do misky vhoďte dvě tablety a nechte je rozpustit. Během toho je můžete i míchat. Měla by vám vzniknout poměrně hustá kašička, se kterou potřete celý vnitřek trouby. Nechte ji několik minut působit a nakonec setřete vodou. Víc námahy už nebude potřeba.

Znečištěná pračka

Spousta lidí nahází prádlo do bubnu a zapne pračku. Tím to pro ně většinou končí a očistou pračky se už moc nezabývají, což je chyba. Pokud chcete mít neustále čisté a voňavé oblečení, měli byste pravidelně mýt i pračku. Vhoďte tři tablety do prázdného bubnu. Zapněte program na bavlnu. Tablety do myčky se rozpustí a vyčistí i špinavé trubky.

Špinavá toaleta  

Usazeniny na záchodové míse rozhodně nevypadají hezky. Tablety do myčky si s tímto problémem poradí jednoduše. Stačí, abyste do toalety hodili jednu tabletu a nechte ji působit přes noc. Ideálně ji tam vhoďte těsně před spaním, abyste si byli jistí, že už nebudete potřebovat na záchod.

Místa, na která voda nedosáhne, potřete kašičkou z tablety do myčky. Vytvoříte ji rozpuštěním tablety ve velmi malém množství vody. Dále čtěte: Vyčistěte okna s pomocí ingrediencí, které máte doma.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47