Obyčejný alobal dokáže s oblečením v sušičce divy

 Tipy a inspirace 
19. února 2020 14:25 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Prádlo ze sušičky bývá nadýchané a prakticky se nemusí žehlit Depositphotos
Alobal nemusí nutně sloužit pouze k zabalení svačiny. Tento lesklý hliníkový materiál dokáže pomoci i v domácnosti, třeba při sušení prádla. Nevěříte?

Sušička prádla je opravdu neocenitelný pomocník v domácnosti. Kdo ji doma má, ten tento fakt může určitě potvrdit. Prádlo je z ní nejenom suché, ale prakticky jej není nutné už ani žehlit. K sušičkám lze dokoupit také celou řadu vychytávek, které dokáží prádlo provonět a načechrat. Ale na co utrácet peníze, když si řadu z nich můžete hravě vyrobit také doma?

Co umí kuličky

Také používáte při sušení prádla speciální kuličky? Jejich funkce je jasná. Tím, jak se kuličky pohybují s vaším oblečením, ho nadzvedávají a celkově ho provzdušňují. Díky tomu se tak i výrazně zkracuje doba sušení. Za stejným účelem se dávají do sušičky třeba tenisové míčky, anebo koupené gumové kuličky. Ale alobal vám přinese ještě jedno pozitivum.

Co umí alobal

Ten hlavní důvod je to, že alobal dokáže prádlo jednoduše zbavit statické elektřiny. Ta často vzniká během tření oblečení uvnitř bubnu. Pokud nechcete dostat při vyndávání ránu, nebo nechcete riskovat, že se na oblečení začnou lepit nečistoty, použijte právě alobal.

Stačí jedna až tři

Příště, až budete dávat prádlo do sušičky, připravte si aluminiovou fólii. Z ní si doslova umačkejte tři pevné kuličky. Ty by neměly být ani příliš velké, ani příliš malé. Optimální velikost je ta, když udržíte tři najednou ve své dlani. Tuto činnost můžete s klidem svěřit svým dětem. Jednu až tři kuličky, podle množství prádla, pak prostě přidejte ke každému sušení. O nic víc se nemusíte starat a jenom počkáte, až bude vaše oblečení suché. To je vše.

Tip na závěr

To, co vám kulička z alobalu skutečně nepřinese, to je provonění prádla. Nicméně s tím si vůbec nemusíte lámat hlavu. K prádlu přidejte jednoduše ještě vonící ubrousek, který si opět můžete snadno vyrobit i doma. Jak na to, jsme psali zde

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47