Potřebujete dodat vašemu domovu energii? Vsaďte na sílu kamenů

 Interier 
06. dubna 2019 10:43 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Pro své rozličné tvary i barvy se hodí do každého interiéru Shutterstock
Potřebuje váš domov nebo kancelář dodat energii, nebo naopak hledáte do ložnice něco pro klidnější mysl? Vsaďte na sílu drahých kamenů.

Možná, že si myslíte, že krystaly jsou jen pro kartářky nebo lidi, co čerpají energii z aury. Naopak, krystaly jsou pro nás pro všechny. Jejich síla totiž spočívá v tom, že umějí dodat energii, zlepšit náladu a poskytnout vašemu domovu zcela nový rozměr. Krystal se tak může stát nejenom krásnou dekorací do ložnice, koupelny či obýváku, ale dodat této místnosti tu dávku energie, která mu chybí.  

Vhodný i na pracoviště

Krystalů existuje nejen celá řada druhů, ale také tvarů a barev. Proto je můžete snadno umístit opravdu kamkoliv v místnosti. Dobře zafungují na pracovních a konferenčních stolech. Stejně tak si je můžete dát i do koupelny na polici. Oproti květinám mají tu velkou výhodu, že se o ně nemusíte prakticky starat. 

Obývací pokoj

Pro obývací pokoj, kde rodina tráví nejvíce času, je nejvhodnější křišťál a ametyst. Křišťál působí harmonicky na všechny emoce. Je vhodný i do ložnice, protože pomáhá léčit všechny nemoci plic, štítné žlázy a tím vznikající nemoci jako např. srdeční choroby, obtíže při trávení, silné zápaly, žaludeční a hormonální poruchy, únava, krvácení. Křišťál dokáže snížit horečku, utišuje bolesti, léčí otoky, vyrovnává tlak a napětí buněk, má příznivý vliv na pokožku, vlasy, nehty, sliznice, žlázy a kosti. Ametyst zase v lidech dokáže probudit vůli, odhodlání a odvahu s lehkým srdcem a myslí opustit staré návyky. Zdravotně působí ametyst především proti bolestem všeho druhu, zejména pak migrénám.

Růženín do ložnice

Ideálním kamenem do ložnice je růženín. Tento krystal vnáší klid a pohodu, je velmi důležitý pro lásku. Dokáže léčit potlačování emocí a posléze citovou nevyrovnanost bránící přijímat lásku. Kromě toho pomáhá při nespavosti a neutralizuje elektrický smog. Ze zdravotních účinků nalézá uplatnění při krevních onemocněních jako je anémie a leukémie. Pro zdravý a klidný spánek je také vhodné správné umístění postele. Zkuste to podle metody Feng Shui. Více o tomto tématu jsme psali zde.

Koupelnám sluší onyx

Koupelnám bude slušet onyx, který se dá sehnat v různých odstínech hnědé, béžové přes medovou, bílou, zelenou až po rudou. Tento vzácný kámen pomáhá s duševní očistou, v léčbě sluchu, zejména při odstraňování nepříjemných zvuků, při poruše rovnováhy, ostří zrak a posiluje nervovou soustavu.

Do práce křemen

V pracovním prostředí oceníte kameny, které umějí odstranit únavu, dodat energii, odvahu a pomoc při rozhodování. Na pracovním stole by vám tak neměl chybět akvamarín, achát nebo křemen. Jde o nejúčinnější léčivý krystal a nejsilnější zesilovač energie. Pomáhá najít správnou rovnováhu těla a mysli. Křemen napomáhá soustředění a k lepší paměti. Angelit zase pomáhá při velké psychické zátěži, dodává jistotu a sebedůvěru, zmírňuje komplexy méněcennosti a nedocenění, a také stres.

Nabíjet na slunci

I kameny však potřebují určitý druh péče, především dobíjet jejich energii. Proto je dobře, pokud je necháte co nejdéle na přímém slunci. Předtím je ještě nezapomínejte  očistit pod proudem vlažné vody.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve