Hledáte účinný čistič prakticky na cokoliv? Sáhněte po pěně na holení

 Tipy a inspirace 
02. dubna 2019 14:25 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Pěna na holení se může během chvíle stát skvělým pomocníkem v domácnosti Depositphotos
Jestli jste si mysleli, že jediné, co umí pěna na holení, je holit, pak jste na omylu. V domácnosti má totiž mnohem větší využití. Jaké?

Pěna na holení se najde snad v každé domácnosti, kde je alespoň jeden muž. Její uplatnění je však mnohem širší, než se zdá. A vězte, že odteď už ji budete kupovat po tubách.

Dokonalý čistič trouby

Rozhodli jste se, že si vyčistíte troubu, ale nemáte žádný vhodný prostředek? Pak vězte, že s mastnotou i skvrnami si skvěle poradí pěna na holení. Použijte ji stejně jako jiný pěnový prostředek. Tím vystříkejte vnitřek trouby, nechte chvíli působit a poté vydrhněte houbičkou na nádobí. Nakonec opláchněte čistou vodou a otřete suchým hadříkem.

Smyje barvu z rukou

Pustili jste se do malování či jiných domácích prací a zůstaly vám na rukou místa se zaschlou barvou či jinými nečistotami, které jdou jen těžko smýt? Vemte si na pomoc obyčejnou pěnu na holení a ruce pořádně vydrhněte. Ruce by se měly krásně vyčistit. A nejen to, budou také hezky hydratované a voňavé.

Navrátí lesk i kohoutkům

Kdo má chromové vodovodní baterie, ten moc dobře ví, jak je těžké je udržet čisté a lesklé. Pěna na holení si s tímto dokonale poradí. Stačí ji nastříkat na kohoutek, nechat chvíli působit a pak setřít hadrou a doleštit. A máte po starostech. Pěna na baterii navíc udělá ochranný film, takže vydrží déle čistá. Podobně si pěna poradí i se zašlými šperky a bižuterií. Nastříkejte na ně pěnu a pečlivě v ní šperky promněte. Pak vyčistěte starým zubním kartáčkem a nakonec doleštěte vatovým tampónem. 

Zabrání zamlžování

Málokteré zrcadlo zůstane po koupeli čisté a musíte jej otírat, abyste se aspoň na kousku viděli. Jeho zamlžování předejdete pomocí pěny na holení. Ta totiž obsahuje složky, které vytvoří na povrchu ochranný film. Pěnu na něj nastříkejte a vyleštěte suchým hadříkem. A máte po starosti. Stejně tak to můžete využít proti zamlžování brýlí. 

Vyčistí skvrny na koberci i košili

Asi každému se čas od času stala malá nehoda s vylitým džusem nebo jinou tekutinou na koberec. Není třeba hned letět pro tuny čistících prostředků. Postačí vám jenom jeden - pěna na holení. Stačí ji nastříkat na skvrnu, nechat chvíli působit a pak setřít namočeným hadříkem. Pěna by si měla poradit také se "zažranými" nečistotami. V tomto případě je potřeba pěnu nejprve dobře do skvrny vetřít a nechat působit i několik hodin, klidně přes noc. A podobně si dokáže poradit i se skvrnami od jídla na vašem oblíbeném oblečení.

Zabrání vrzání

Vrzání dveří není nic příjejmného. A pokud nemáte po ruce speciální olej, vystačíte si s pěnou na holení. Postříkejte jí panty a za chvíli bude po nepříjemném skřípání. Trápí vás naopak drhnutí dveří? I s tím se dá snadno poradit. Jak odstranit tento problém, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod