Krásné nápady pro nový vzhled papírových krabic. Elegantní úložiště pro všechno možné

 Tipy a inspirace 
24. října 2018 15:37 / Veronika Prášilová
  0
📷
7 fotografií v galerii
I staré papírové krabice mohou vypadat ještě šmrncovně Pinterest
Papírové krabice se doma objevují se železnou pravidelností. Od bot, kancelářského papíru, domácích spotřebičů a dalšího zboží. A někdo se s nimi denně setkává v práci. A kolik takových zajímavých krabic a krabiček v supermarketech končí ve sběru.

Každá se dá přitom ještě zužitkovat, jen kdyby vypadaly trochu k světu, že? Proto přinášíme nápady na rychlé a levné způsoby, jak obyčejným krabicím vtisknout neobyčejný vzhled. Pak už se vám budou lépe hodit třeba do obýváku nebo dětského pokoje.

Papír nebo látka nepřijdou zkrátka

Stejně jako volné krabice doma určitě najdete zbytky látky nebo balicího papíru, které použijeme na nový slušivý kabátek krabic. Sáhnout můžete i po balíkovém papíru, který si nakonec vymalujete podle své fantazie nebo polepíte nálepkami. A to je i tip, jak zabavit děti. Mohou si takto vyzdobit nové krabice na hračky, knížky, cédéčka a další poklady. Krabice můžete také přestříkat barvou ve spreji, s jejímž výběrem vám poradí v obchodě. Dnes se však budeme věnovat olepování.

Lepidlo podle povrchu

Každá krabice a papír na polepení mají jiný povrch, někdy lesklý, jindy matný. Než se tedy pustíte do olepování, vyzkoušejte si na malém kousku vnitřní strany krabice, jestli bude zvolené lepidlo vše dobře držet pohromadě, zda látka či papír neprosáknou a nevytvoří nevzhledné mapy. Pokud je vše v pořádku, pusťte se do díla.

Vcelku, nebo klidně zvlášť

Papír nebo látku si vyměříte stejně, jako byste balili dárek. Nebo použijte metr a vše si nejprve rozkreslete. Netroufnete-li si polepovat jedním v rozích nastřihnutým kusem, klidně udělejte postupně každou stranu zvlášť. Zbude-li vám dostatek materiálu, polepit můžete i vnitřek krabice. To udělejte i v případě, když se rozhodnete použít krabice jako poličky pro vystavení předmětů nebo když nemá krabice víko. A stejně můžete naložit také se starými dřevěnými bedýnkami od ovoce a zeleniny. I ty po renovaci mohou nadělat ještě spoustu parády.

Nezapomeňte na detaily

Krabice nakonec můžete ještě přizdobit nalepením krajkových mašlí, flitrů, tkaniček, z látky či plsti vystřižených vzorů a postaviček atd. Krabice nechejte do druhého dne vyschnout a nezapomeňte se o výsledné dílo podělit se známými na sociálních sítích. Určitě je také inspirujete.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve