Věšák na klíče nemusí být jen praktický. Vyrobte si takový, který bude ozdobou předsíně

 Tipy a inspirace 
18. října 2018 09:47 / Marie Popelková
  0
📷
7 fotografií v galerii
Klíče lze doma zavěsit i kreativním způsobem Pinterest
Věšák na klíče by měl být nedílnou součástí každé předsíně. Naučíte se dávat své klíče na jedno místo a už nikdy nebudete klíče hledat po celém bytě. Výběr věšáku ale nepodceňte, měli byste jej sladit se zbytem interiéru.

Na první pohled se zdá, že věšák na klíče je zbytečnost, které není třeba věnovat příliš pozornosti. Jenže to je omyl. Jde o velmi praktickou záležitost, která navíc může plnit i výraznou roli estetickou. Nápaditý věšák na klíče totiž může upoutat pozornost už na první pohled.

Nejlevnější věšák na klíče lze v obchodě pořídit třeba za stovku, kvalitní a designové kousky ale mohou přijít i na více než tisíc korun. Pokud se vám nechce utrácet peníze, můžete si věšák na klíče vyrobit i sami. Získáte tak doplněk do bytu přesně podle vašich představ, který bude praktický, krásný a originální. A dobrou zprávou je, že pěkný věšák na klíče zvládne vyrobit i průměrně zdatný kutil.

Eektrická zásuvka

Máte doma nefunkční elektrickou prodlužku? Lze z ní vyrobit parádní věšák na klíče. Ideální je prodlužka s více zásuvkami, ať můžete na originální věšák zavěsit více klíčů. Pak už jen stačí uřezat pár zástrček, ze kterých vyrobíte praktické přívěsky na klíče. Jednoduše do káblu vyvrtejte malou dírku a tou provlečte kroužek na klíče. Zástrčku s klíčem pak jen zasunete do zásuvky a klíč už nemá šanci někde zapadnout. Pokud jste zruční, lze si zásuvky i se zástrčkami vyrobit také ze dřeva, záleží na vaší šikovnosti.

Kostičky ze stavebnice

Obrovské možnosti skýtají kostičky ze známé stavebnice. Z nich můžete vyrobit celý věšák nebo použít jen pár kostiček, které upevníte do kusu dřeva, jak můžete vidět v naší fotogalerii. Opět stačí všem členům domácnosti vyrobit na klíče přívěsky ze stavebnicových dílků, za které pak svazky klíčů na vlastnoručně vyrobený věšák přiděláte.

Stačí škvíra v kusu dřeva

Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása. Vyrobte si věšák na klíče z hezkého kusu dřeva. Pěkně ho opracujte a vyřežte do něj mezeru, do které pak budete klíče zastrkovat. Když vyberete vhodný kus dřeva, vznikne vám nad věšákem ještě malá polička na další drobnosti.

Věšák z dózických klíčů

Nápadité věšáčky na klíče můžete vyrobit i z uřezaných konců dózických klíčů. Pokud najdete staré, bude výsledek ještě zajímavější. Uřezané konce klíčů pak nalepte na pěknou dřevěnou desku a věšák je na světě.

 Věšák ve vintage stylu

Pokud máte rádi vintage styl, vyrobte si v jeho duchu i věšák na klíče. Budete potřebovat jen správnou starou desku s patinou a pár černých skobiček. Přesto, že jde o velmi jednoduchý věšák, výsledek vás ohromí.

Europaleta skýtá velké možnosti

Z europalet se dá postavit ledasco, a to i velmi sofistikovaný věšák na klíče. Pokud vám tento styl ladí se zbytkem interiéru, není co řešit. Když europaletu uřežete správným způsobem, získáte nejen věšák, ale i poličku na další nezbytnosti, například sluneční brýle nebo peněženku. Háčky můžete vyrobit ze skobiček, ale pro ještě zajímavější vzhled lze použít i uřezané konce dózických klíčů. A pokud je vám blízký tovární styl, klidně do palety navrtejte jen pár šroubů, které necháte centimetr či dva trčet. Háčky lze zkrátka vytvořit různými způsoby.

Předsíň ale samozřejmě netvoří jen věšák na klíče. O tom, co by v každé předsíni nemělo chybět, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47