Konec tupých nožů. Originální tipy na jejich ukládání

 Tipy a inspirace 
16. října 2018 14:22 / Veronika Prášilová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Vaše nože se vám za správné ukládání odvděčí Shutterstock
Také se vám stává, že chcete krájet maso nebo zeleninu a zjistíte, že máte tupý nůž? Na vině může být jeho nesprávné skladování. Největším nepřítelem kvalitního ostří je totiž ukládání nožů společně do šuplíku, kde se o sebe různě odírají.

A určitě není výjimečné ani to, že svůj oblíbený kousek občas nemůžete mezi ostatními najít. Proto pro vás máme několik netradičních tipů, jak své kuchyňské pomocníky vhodně zaparkovat.

Co třeba makarony?

Nejrychlejší a nejjednodušší způsob, jak začít nože správně ukládat, je ponořit je do sklenice s makarony. Ano, čtete správně. Skutečně vám postačí vyšší sklenice, do níž nahusto vložíte tuto širší obdobu špaget. Mezi ně pak umístíte oblíbené nože a máte hotovo. Nezapomeňte však na to, že nože musíte vždy řádně osušit, aby se vám nezačaly těstoviny rozpadat nebo například plesnivět.

Tip  

Pokud nejste příznivci špaget a nemáte je tudíž doma, můžete do sklenice umístit klasické kuchyňské špejle. I ony splní svou funkci.

Červené fazole, žlutý hrách

Další vychytávkou, která vám zároveň poslouží jako velmi zajímavá kuchyňská dekorace, jsou luštěniny. Také ty stačí nasypat do vyšší sklenice a do této směsi doslova zapíchat kuchyňské nože. Při volbě sklenice nezapomeňte myslet na to, že její výška by měla odpovídat délce čepele nožů.

Tip

Pokud zvolíte luštěniny ve více barvách, bude celkový dojem ještě efektivnější. Doporučujeme tedy do sklenice postupně navrstvit například červené fazole, zelenou čočku nebo mungo semínka a žlutý hrách. Do nádoby můžete přisypat také rýži.

Osvědčený magnet

Pokud nemáte ve své kuchyni dostatečný prostor na to, aby vám v ní stálo ještě několik dekoračních sklenic s noži, máme pro vás tip na skladnější variantu. Řešením jsou takzvané magnetické pásky či lišty, které snadno připevníte například zespod horní řady skříněk, nebo klidně na zeď za kuchyňskou linkou. Nože na nich skvěle drží a jsou stále po ruce, navíc nezabírají ani kousek z pracovní plochy. A když už vyrazíte do obchodu, zkuste se mrknout, jestli by se vám nehodil do kuchyně nějaký nový pomocník. Jak vybrat ten správný nůž, si přečtěte v našem článku zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve