Vyrobte si doma stylovou vůni na WC. Jednoduše

 Tipy a inspirace 
30. dubna 2018 13:55 / Iva Dvořáková
  2
📷
4 fotografie v galerii
Smíchat několik ingrediencí vám nezabere víc než pár minut Shutterstock
Difuzér je docela drahá vůně, my vám však přinášíme návod, jak si jej vyrobit doma rychle a levně. Stačí mít jen hezkou vyšší lahvičku, líh, dětský olej, dřevěné tyčinky a esenciální oleje.

Jestli dokáže něco zkazit dojem z upraveného bydlení, je to zápach z toalety. Zkoušeli jste už kdeco? Gelové kuličky, svíčky, spreje, papírová vonítka...

V poslední době je velkým hitem difuzér. Určitě ho znáte, je to taková ta sklenka, ze které trčí tenká dřívka, po nichž jde do prostoru vůně.

Difuzér opravdu funguje, má ale jednu velikánskou nevýhodu, a tou je vysoká cena. Možná ty peníze obětujete, abyste si difuzér dali třeba do obýváku, ale dát několik stovek za něco, co provoní záchod?

To asi většina z nás zamítne. Proto vám přinášíme návod, jak si takový difuzér vyrobit doma za pár desítek korun a s minimální námahou.

Co potřebujete? 

  • vyšší lahvičku
  • čistý líh
  • mandlový nebo dětský olej
  • bambusové, ratanové nebo rákosové tyčinky
  • esenciální oleje dle libosti (levandulový, grapefruitový, pomerančový apod.)

Postup

Lahvičku naplňte lihem a olejem v poměru 2:3. Do směsi přidejte například 15 kapek levandulového oleje a 25 kapek grapefruitového oleje. 

Na závěr vložte do lahvičky bambusové nebo ratanové tyčinky. Volba správného materiálu je v tomto případě velmi důležitá kvůli savosti daného dřeva.

Klasické špejle většinou bývají z dubového nebo lipového dřeva, které není pro tento účel vhodné. Je prostě potřeba, aby tyčinky obsahovaly průduchy (dírky), kterými nasají vůni do sebe.

A máte hotovo. Pak už stačí jen tyčinky čas od času otočit, aby se vůně správně uvolňovala. Pokud si chcete celý byt provonět bez chemie, můžete mrknout sem, kde o tom píšeme.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod