Kytice z barevných listů je nádherná. A pořídíte ji úplně zadarmo

 Tipy a inspirace 
19. října 2018 16:16 / Veronika Prášilová
  0
📷
10 fotografií v galerii
Tyto růže vám budou dělat radost hodně dlouho Internet
Něžné poděkování manželce, efektní podzimní dekorace, zábava pro děti. To vše se skrývá za pugétem růží z javorového listí, který je jednoduchý na výrobu a nestojí vás víc, než pár příjemných chvil na podzimní procházce.

Při dnešních cenách živých růží výrazně ušetříte. Ale to nejpodstatnější je, že na chvíli vypnete, zabavíte vaše ratolesti a zároveň fantastickým způsobem ozdobíte vaši domácnost.

Než začnete

Nasbírejte hezké neporušené javorové listy různých velikostí i se stopkami podle toho, jak veliké růžičky chcete mít. Na jednu budete potřebovat asi 5 listů. Přineste si také rovné delší větvičky. Místo nich se však klidně dají použít špejle. Potřebovat budete i kousek provázku nebo lepicí pásku.

Postup výroby růží

První list přehnete napůl špicí ke stopce. Každý list se přehýbá tak, aby byla vidět jeho vrchní hezčí část. List srolujete a tím získáte střed květu. Sklopíte další list opět špicí ke stopce a přiložíte tak, aby byl přehyb o malinko níže, než je střed květu. Jednou rukou přidržujete stopky a druhou omotáte oba konce kolem středu.

Takto pokračujete dalšími listy tak dlouho, dokud nebude mít růže objem podle vašich představ. Nakonec růžičku připevněte stonky k větvičce nebo špejli provázkem či páskou. Tou můžete omotat i celou větvičku.

Podzimní dekorace i vánoční ozdoba

Takto si vyrobíte i další růže do vašeho pugétu. Efektně vypadá, když nakonec kytici obklopíte dalšími javorovými listy a stáhnete. Nezapomeňte, že pokud chcete kytici někomu darovat, měla by mít lichý počet květů. Sudý prý přináší smůlu.

Aby kytice vypadaly ještě krásněji, déle vydržely a uchovaly si barvu, můžete je přestříkat bezbarvým lakem nebo lakem na vlasy. A jestli si rovnou chcete vyrobit neokoukané vánoční ozdoby, přidělejte pár růžiček navíc (již bez upevnění na špejle) a nastříkejte je zlatou, stříbrnou nebo jinou barvou, která se vám bude hodit k doladění vašeho vánočního interiéru.

Obrázkový návod krok za krokem naleznete ve fotogalerii. A jestli vám pár listů zůstane, můžete si z nich vyrobit další stylovou podzimní dekoraci dle návodu ZDE.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve