Jak udržet skleněný nábytek lesklý a bez šmouh

 Tipy a inspirace 
13. února 2021 15:36 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Skleněný nábytek je efektní, ale složitý na údržbu Depositphotos
Nábytek se skleněnými prvky, například konferenční stolky, je sice velmi praktický do malých prostor. Ale udržovat jej může být práce na plný úvazek kvůli neustálým šmouhám.

Existuje však způsob, jak se o skleněný povrch starat, aniž byste ho leštili několikrát za den.

Tipy na čištění

Skleněný nábytek může být skvělým doplňkem vašeho domova, ale tyto kousky se mohou rychle změnit z lesklého na špinavý. "Abyste udrželi skla čistá, nezapomeňte každý týden utírat prach mikrovláknem, abyste odstranili všechny skvrny, které se mohly usadit na povrchu,“ říká bytová designérka Lauren Bowen. "Chcete-li dosáhnout hlubšího čištění, abyste odstranili šmouhy, otisky prstů nebo skvrny, můžete buď použít čistič skla na zrcadlo nebo si vyrobit vlastní přísady přímo doma.“ Lauren navrhuje smíchat stejné díly octa a vody do láhve s rozprašovačem. Čisticí roztok pak stačí setřít hadříkem z mikrovlákna, protože ten nejlépe funguje pro lesk bez šmouh.

Bezpečnost a údržba

Vzhledem k tomu, že skleněný nábytek je do jisté míry křehký, navrhuje Lauren každý měsíc kontrolovat, zda na vašich kouscích nejsou praskliny nebo zubaté hrany, které by mohly vzniknout opotřebením a jež mohou být nebezpečné pro vaši rodinu a domácí mazlíčky.

Preventivní péče

Abyste předešli tvorbě šmouh, můžete rovněž vyzkoušet produkty, které slibují ochranu skleněných povrchů právě před jejich tvorbou a dalším poškozením. Jedná se mimo jiné i o produkty s nanotechnologií. 

Tyto produkty dokáží na povrchu skla vytvořit ochranný filtr, na který se nečistoty nedokáží tak dokonale zachytit. Rovněž dokáží skleněný povrch do jisté míry ochránit před poškrábáním a dalším mechanickým narušením. 

Prevence je tedy důležitá. Pokud svůj konferenční stolek správně ošetříte, budete mít posléze méně práce s odstraněním šmouh, otisků po skleničkách a dalších nečistot. Navíc k tomu už si doma sami vyrobíte octový čistič. Dále čtěte: S mastnou digestoří či spálenými hrnci si s pomocí jednoduchých triků poradíte raz dva.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008