Letos dekorujte vánoční stromeček do stříbrné. Bude to trend letošních svátků

 Tipy a inspirace 
29. listopadu 2020 10:00 / Mirka Malá
  3
📷
4 fotografie v galerii
Nordický styl je hitem letošní sezony Depositphotos
I Vánoce mají svoje trendy a nejinak tomu je i letos. A pokud se jimi chcete řídit, pak vemte na vědomí, že letos váš vánoční stromeček musí být stříbrný.

Pokud vás ale vánoční trendy moc nezajímají, stále můžete zdobit stromeček po svém a přidat třeba jen pár nových dekorací. A proč vlastně stříbrná? Především proto, že vyhovuje stále oblíbenějšímu skandinávskému stylu. Letos dekoratéři přišli hned se třemi způsoby, jak vánoční stromek zahalit do stříbrné.

Nordický styl

Toto schéma v severském stylu je dokonce jedničkou letošní sváteční sezony a cílem je vykouzlit obrazy zasněžené krajiny a útulných interiérů plných blikajících svíček.

Vyberte si kombinaci bílých, skleněných a stříbrných dekorací, ale tak, aby samotný stromek hrál stále prim. Tradiční severské stromy jsou často zdobeny skutečnými svíčkami, ale jejich vzhled můžete také imitovat pomocí LED svíček.

Pokud tuto dekoraci budete chtít dovést k dokonalosti, pohoďte pod stromečkem ještě nějaké ty zvířecí kůže, abyste vytvořili teplo a přirozenou strukturu. Vše maximalizujte zavěšením stříbrných lamet na větve stromu.

Dotek mrazu

Přesně tak dekoratéři nazvali tuto variantu zdobení vánočního stromku. Vytvoříte tak kouzelnou zimní říši divů s mrazem obalenými větvěmi stromku a dekoracemi v ledových tónech bílé, stříbrné a světlounce modré.

Ozdoby v různých povrchových úpravách mohou být z matného skla, třpytivé či vzorované. Vytvoří velmi zajímavou kombinaci, kterou podtrhnou ještě dekorace sněhových vloček. Stromek pak jemně postříkáte sprejem imitujícím námrazu.

Celostříbrná verze

Tento dekor vánočního stromku může na první pohled velmi připomínat severský styl, ale není to tak. Severské schéma je poměrně úsporné, co se týče počtu dekorací a ozdob a nechává hodně místa samotnému stromečku, aby ukázal svoji celou krásu. Celostříbrná verze jde zjednodušeně řečeno opačnou cestou.

Jak takový stromeček ozdobit? Hlavním heslem je, že sníh není jen bílý, ale stromeček musí být plně ozdobený i zasněžený. To znamená, že stromek plně zasněžíte opět pomocí spreje a následně ho začnete zdobit. Prim samozřejmě opět budou hrát stříbrné ozdoby, ale můžete je zkombinovat i s bílými dekoracemi.

Jedno mají hity letošní vánoční sezony společné a není to jen stříbrná barva. Ani jedna z dekorací nepočítá s použitím vánočních řetězů, vše tedy pouze zavěšujte na jednotlivé větvičky. A pokud nevyužijte LED svíčky, pak jediný řetěz, který na svůj stříbrný vánoční stromek použijete, bude ten světelný. Dále čtěte: Neutrácejte za adventní věnec. Vyrobte si jej snadno sami, může mít mnoho podob.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod