Rosení splachovací nádržky na wc vyřešíte jednoduchým trikem, který zvládne každý

 Tipy a inspirace 
15. listopadu 2020 10:47 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
4 fotografie v galerii
S orosenou nádržkou se potýká mnoho domácností Depositphotos
U splachovacích nádrží z porcelánu často chybí jedna důležitá věc, kterou je izolační vložka z pěnového polystyrenu. Studená voda, která pak do nádržky přitéká, způsobí, že se nádrž zvenku začne rosit a voda po malých kapkách stékat na podlahu. Jednoduchým trikem, který nezabere ani pět minut, se této nepříjemnosti zbavíte.

Vlhkost v bytě je do jisté míry přínosná, ale pokud vám stéká voda i po stěnách, což je situace, která může na wc při rosení splachovací nádržky nastat, je nutné situaci řešit. Zvýšená permanentní vlhkost velmi brzy způsobí, že se vám na stěnách začne tvořit plíseň.

Rosení nádržky je přirozeným fyzikálním jevem, kdy v důsledku velkého rozdílu teploty vody a vnitřního prostoru začne voda kondenzovat právě na vnější straně keramické nádržky. Ovšem nekonečným otíráním vlhkých míst se problému nezbavíte. Zkuste následující trik, který většinou zabere.

Jednoduchý trik s láhví

Do nádržky umístěte půllitrovou PET láhev nebo zavařovací sklenici plnou vody. A má to i další výhodu, snížíte spotřebu vody při splachování. Další triky, jak ušetřit při splachování, si přečtěte zde. Důkladně se však postarejte o to, aby v láhvi nebyla ani bublinka vzduchu. Mohlo by se pak stát, že vám láhev vyplave, zablokuje plovákový ventil a voda pak bude protékat.

Snižte přítok vody

Podobného efektu však dosáhnete i seřízením vypouštěcího mechanismu. Můžete také zkusit přivřít napouštěcí kohout, čímž se zpomalí napouštění nádržky a voda bude mít delší dobu na to, se alespoň trochu ohřát.

Větrejte a příliš netopte

Pokud je místnost s toaletou příliš přetápěna, teplý vzduch absorbuje více vody. Vlhkost snížíte tím, že budete pravidelně větrat a ztlumíte topení. Také pomáhá při odchodu z wc pokládat nejen prkénko, ale i víko toalety. Pokud máte ventilátor, rozhodně ho zapínejte při každé návštěvě wc.

Nádržku zateplete

Vlhkosti na wc se zbavíte i tak, že vnitřek nádrže zateplíte pomocí polystyrenu o síle 10 milimetrů. Nejprve prozkoumejte nádrž zevnitř, abyste zjistili, zda je na zateplení vůbec místo a zda je plovák od stěn vzdálený více než 10 milimetrů. Pokud ano, nic vám nebrání, pokud ne, nezapomeňte na plovák vyříznout místo. Detailních návodů najdete po chvilce hledání na internetu mnoho.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?