Jaký koberec zvolit do jednotlivých místností vašeho bytu

 Tipy a inspirace 
30. ledna 2020 12:43 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Každý typ koberce se hodí pro něco jiného Depositphotos
Koberce máme ve svých domech či bytech všichni, ale dokážeme si ze široké nabídky stylů a designů správně vybrat? Každý koberec má totiž svá specifika a hodí se pro něco jiného.

Mezi množstvím koberců jsou tři základní typy, které určitě z vašeho obydlí udělají útulný a hezky vypadající domov. Které to jsou?

Koberec s dlouhým vlasem

Tento typ koberce je stále hodně oblíbený a působí velmi útulně. Je měkký a pohodlný a polehávání na něm ocení i vaši domácí mazlíčci.

Pokud si pořídíte takový koberec ve světlé či zemité barvě, bude se nejvíce hodit do bytu, který máte zařízený ve skandinávském stylu. Naopak barevné koberce se pak hodí spíše do dětských pokojů. Děti si na koberci s dlouhým vlasem rády hrají i polehávají třeba s knížkou.

Tyto koberce jsou ale trochu náročnější na údržbu. Kvůli dlouhému vlasu se pro jejich čištění hodí nejvíc tepovací vysavač. Koberec s dlouhým vlasem také určitě nedávejte do předsíně nebo kuchyně.

Běhouny

Běhouny jsou pro své rozměry ideální do podélných prostorů, kam se nevejde koberec s klasickými rozměry. Zároveň jsou také zajímavým doplňkem pracovních koutů, ideální jsou dokonce pro umístění na chodbách, v předsíních či u schodiště.

Běhouny tam působí velmi esteticky, podobně jako třeba v kuchyni. Navíc mají skutečně nenáročnou údržbu a rovněž jejich pořízení není nijak náročné a výběr různých barev a designů je opravdu velký. 

Klasika mezi koberci

Klasické koberce si lidé do svých domů či bytů kupují nejčastěji. Rozhodně ale nejde o koberec, který zakryje celou místnost, nýbrž o velký koberec, který svým designem pozvedne váš obývací pokoj nebo ložnici.

V současné době jsou blíbené vintage koberce, které se hodí prakticky všude. Pokud se hodí k vašemu vybavení, pořídit si můžete i vzorovaný koberec, nebo dokonce nějaký extravagantní, pokud máte v pokoji třeba střídmější vybavení.  

Klasické koberce nejsou rovněž náročné na údržbu, navíc si můžete vybrat z mnoha barevných a designových variant. Dále čtěte: Při zařizování kuchyně je dobré myslet na některé důležité detaily.

Témata: koberec, vzor, design, rozměr, dům
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008