Pokojíček pro malého školáka: Na co určitě nesmíte zapomenout?

 Tipy a inspirace 
28. září 2019 19:17 / Eva Vogelová
  0
📷
11 fotografií v galerii
Psací stůl by měl být situovaný blízko okna Depositphotos
Začalo už vaše dítě chodit do školy, ale stále nemá svůj vlastní pokoj? Máte v plánu to změnit? V tom případě byste se měli zaměřit na několik potřebných věcí, které jsou při zařizování dětského pokoje nejdůležitější. O jaké jde?

Dítě ve školním věku potřebuje svůj vlastní pokoj, kde bude mít prostor se učit a psát domácí úkoly. Měl by být přizpůsobený podle jeho potřeb. Možná to tak na první pohled nevypadá, ale není jednoduché zařídit dětský pokoj. Některé věci nesmíte opomenout.

Výběr psacího stolu se židlí

Psací stůl a židle jsou jedny z nejzásadnějších součástí dětského pokoje. Školákovi nebude stačit malý stolek se židličkou. Myslete na to, že u něj bude často sedět i v dalších letech. Z toho důvodu je důležité myslet na to, aby měl psací stůl nastavitelnou pracovní desku, která se dá přizpůsobit výšce a potřebám dítěte.

Rozhodně nešetřete finance na kancelářské židli. Ideálně by měla mít polohovací opěrátko, které by si dítě samo mohlo nastavit podle svých potřeb. Malý školák se vyvíjí, takže potřebuje kvalitní opěru na záda.

Psací stůl se židlí by měl být umístěn v místě, kde bude nejvíce denního světla, takže ho ideálně postavte blízko k okna. Dítěti, které je zvyklé psát pravou rukou, by mělo dopadat světlo z levé strany. Pokud je to levák, je to přesně naopak. 

Nekupujte zbytečně malou postel

Nemá smysl dítěti pořizovat postel o rozměrech, které mu vyhovují nyní. Bude rychle růst, takže byste mu za chvíli museli pořídit novou. Nemějte strach pořídit dítěti postel velikostně pro dospělého člověka. Pokud bude kvalitní, vydrží mu několik let.

Potíž bude s matrací, tu totiž musíte zvolit podle věku dítěte, aby se mu dobře spalo. Neměla by být moc tvrdá, ale ani měkká. Vyberte spíš střední tvrdost. Základem je kvalita matrace, aby mělo dítě dobrou oporu pro svoji páteř. Časem mu budete muset pořídit novou.

Nepodceňte úložný prostor

Možná se zatím zdá, že dítě moc úložného prostoru nepotřebuje, ale to se postupem času začne měnit. Začnou mu přibývat věci do školy, oblečení i hračky. Z toho důvodu je vhodné mu pořídit postel s úložným prostorem.

Kupte mu také různé krabice do skříní, do kterých si bude odkládat věci. Čím víc přihrádek bude mít, tím lépe se ve svých věcech vyzná. Dále čtěte: Co byste z ložnice měli odstranit pryč, aby se vám lépe spalo?

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod