Vyzdobte si byt červenými šípky. Vypadají krásně ve váze, věnci i svícnu

 Tipy a inspirace 
24. září 2019 10:06 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
K podzimu šípky neodmyslitelně patří Depositphotos
K podzimu patří hned několik věcí - barevné listí, dýně, kaštany a také šípky. A právě šípky vyloženě volají po nějaké dekoraci. Vypadají krásně a přitom tyto dekorace nejsou nijak extra pracné. Jediné, na co je třeba dát pozor, jsou trny.

Dekoraci z šípků zvládne opravdu každý. Zářivá oranžová, červená či karmínová barva je natolik výrazná, že šípky ani nepotřebují nic moc navíc. Jsou zkrátka krásné samy o sobě. Stačí si během procházky nastříhat dostatečnou zásobu větviček a pak se doma pustit do díla. Je dobré ale větvičky zbavit trnů, abyste se pak při manipulaci zbytečně neporanili.

Zavařovací sklenice

Vemte pár větviček a dejte je jen tak do vázy. Čím jednodušší bude, tím lépe vynikne krása šípků. Pokud milujete vintage styl, nahraďte vázičku prostou zavařovací sklenicí. Aby vám šípky vydržely co nejdéle, můžete do sklenice dát i trochu vody a tu pak pravidelně vyměňujte.

Rudý věnec

Pořiďte si korpus na věnec a pokryjte jej šípky. Nejlépe se vám budou krátké větvičky zapíchávat do polystyrenu. Aby věnec vypadal opravdu hezky, je třeba šípky dávat hodně těsně vedle sebe. Pokud máte po ruce mech, lze ještě před tím obalit polystyrenový korpus mechem. Zelená barva se k šípkům velmi hodí. Pokud nemáte korpus, můžete šípky navléct i na kousek drátku. Ten pak stočte do kruhu, srdíčka či jiného tvaru.

Svícen

Ani výroba svícnu není nijak složitá. Stačí vzít starý keramický květináč, trochu mechu, šípky a svíčku. A vůbec nevadí, pokud bude květináč zašlý, jeho patina bude k šípkům skvěle ladit. Do kořenáčku dejte silnou svíčku, kolem ní naaranžujte mech a do něj pak napíchejte šípky, výsledek vás určitě překvapí.

Šípkový truhlík

Pokud hledáte větší dekoraci na okenní parapet nebo velký jídelný stůl, je pro vás šípkový truhlík ideální volbou. Truhlík si snadno vyrobíte sami ze dřeva, takže jeho výšku si zvolíte podle svých představ. Do truhlíku dejte hlínu nebo aranžovací hmotu a do ní zapíchejte krátké větvičky šípků. Nakonec můžete výplň zamaskovat chomáčky vaty nebo vatelínu, šípky pak budou vypadat, jak kdyby vyčnívaly ze sněhu.

Červený strom

Působivě vypadá také dekorace, která připomíná strom. Vytvoříte ji poměrně snadno. Stačí si koupit polystyrenový jehlan a ten potom hustě osázet šípky. Tato výrazná dekorace se bude skvěle vyjímat v interiéru i venku na okně nebo stole. O tom, jak vytvořit dekorace z listí, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve