Co byste neměli mít v ložnici, aby se vám dobře spalo?

 Interier 
27. září 2019 18:19 / Eva Vogelová
  0
📷
11 fotografií v galerii
Nespěte s lustrem nad hlavou Shutterstock
Špatně se vám spí? Máte problémy s usínáním, nebo se často v noci budíte? Může to být i tím, jakým způsobem máte zařízenou ložnici. Možná se budete divit, ale některé věci mohou mít negativní vliv na váš spánek. Zjistěte, o jaké jde.

Nekvalitní spánek může způsobit několik různých faktorů. Mezi nejčastější patří dlouhodobý stres a rozhozený spánkový režim. Pokud jste si jistí, že o nic z toho nejde, zaměřte se na uspořádání vaší ložnice. Věci, které vás obklopují, mohou mít na kvalitu spánku velký vliv. Zkuste trochu předělat pokoj, ve kterém spíte.

Veliké věci nad postelí

Veliké a na první pohled těžké věci mohou v člověku podvědomě vyvolat strach. Pokud usínáte a nad hlavou máte velký lustr, nemusí se vám spát dobře. Mozek člověka ví, že jeho tělo je během spánku bezbranné a všímá si okolních věcí, které by ho mohly ohrozit. Takovým předmětem by mohla být i veliká police s knížkami.

Zrcadlo

V dnešní době jsou moderní a praktické šatní skříně se zrcadly. Většina lidí si dá takovou skříň do ložnice, což je špatně. Buď si pořiďte skříň bez zrcadla, nebo ji dejte jinam. Zrcadlo totiž dokáže v člověku vyvolat pocit, že v ložnici není sám.

Nepořádek

Pochopitelně nemáte každý den na uklízení náladu ani čas, takže vám v ložnici může občas zůstat velký nepořádek. Problém je v tom, že může negativně ovlivnit váš spánek. Pokud jste si z pokoje udělali skladiště plné věcí, které jsou po místnosti volně pohozené, nedivte se, že se vám špatně spí.

Nepořádek působí na podvědomí velmi rušivě, i když si to sami nemusíte hned uvědomit. Nechte v ložnici pouze nejnutnější věci a dbejte na její úklid.

Pracovní kout

Ložnice by měla primárně sloužit k odpočinku. Když pracujete z domova, pracovní kout ve vás bude vyvolávat pocity, že jste neustále v práci. Málokdy si skutečně odpočinete, protože vaše domácnost je současně i kancelář.

Pokud je to možné, nedělejte si v ložnici pracovní kout. Místnost, kde spíte, má sloužit k odpočinku. Když vidíte svůj pracovní stůl z postele, musí se vám opravdu špatně spát. Dále čtěte: Chystáte si zařídit novou kuchyň? Dbejte na umístění povrchů.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve