Plánujete si zařídit novou kuchyň? Věnujte velkou pozornost umístění povrchů

 Interier 
09. září 2019 11:02 / Eva Vogelová
  0
📷
10 fotografií v galerii
Rohová kuchyň vypadá hezky Depositphotos
Plánování kuchyně rozhodně není žádná legrace, zabere to spoustu práce a času. Pokud chcete mít dokonalou kuchyň, měla by být praktická. Využijte každý prostor a věnujte velkou pozornost rozmístění povrchů. Inspirujte se, jak na to.

Uspořádání všech povrchů v kuchyni je důležité. Neměli byste odbýt umístění spotřebičů a skříněk, protože byste později mohli zjistit, že jste je rozmístili neprakticky, ale už by se s tím nedalo nic dělat. Nová kuchyň musí být perfektní, budete ji mít pravděpodobně na celý život.

Řada

Můžete si uspořádat kuchyň lineárně, což znamená, že veškeré skříňky a spotřebiče dáte do jedné řady. Pokud neplánujete velkou kuchyň, bude to pro vás praktické. Když byste měli ve velké kuchyni veškerý nábytek v jedné řadě, dost byste se při přípravě jídla nachodili. K malému kuchyňskému koutu by byl ideální bar, na kterém můžete jíst, a nemusíte si už kupovat klasický stůl se židlemi.

Řada s ostrůvkem

Kuchyňský kout uspořádáte lineárně, ale k němu dodáte ostrůvek. Pokud na něj máte místo a peníze, není důvod, proč byste si ho nemohli pořídit. Ostrůvek je totiž velmi praktický. Vznikne vám prostor pro připravování jídla. Uvnitř budete mít místo na odkládání dalšího nádobí a z druhé strany si můžete dát barové židle. Umístěte ho naproti lince. Odstup od ní by měl mít minimálně metr, abyste mohli pohodlně otevírat skříňky.

Rohový kout

Pokud se vám nelíbí lineární umístění kuchyně, můžete ji uspořádat do trojúhelníku. Vypadá to sice hezky, ale roh je velmi nepraktické místo. Nemůžete do něj umístit žádný spotřebič. Šuplíky by mohly poškrábat sousední skříňky.

Kuchyňský kout do U

Pokud si plánujete pořídit velkou kuchyň, bude pro vás vhodné, když ji umístíte do tvaru písmene U. Znamená to, že váš kuchyňský kout bude mít tři strany. Vznikne vám spousta úložného prostoru a vše budete mít blízko sebe. Na jedné straně budete připravovat jídlo, pouze se otočíte a můžete ho dát do trouby. Kuchyňský kout do U vypadá velmi dobře a je praktický.

Umístění horních skříněk

Pokud chcete mít v kuchyni i horní skříňky, měly by být dostatečně vysoko, aby vám nestínily na kuchyňskou desku. Nepochybně budete chtít mít ve své kuchyni i digestoř, která se bude vyjímat právě vedle skříněk.

Digestoř by měla být umístěna alespoň 75 centimetrů nad plynovou a 65 centimetrů nad elektrickou varnou deskou. Pokud si hodláte pořizovat novou lednici, zjistíte, že to není snadné. Pomůžeme vám, zorientovat se v její terminologii.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?