Přemýšlíte o sušičce prádla? Zde jsou argumenty, proč si ji pořídit

 Technika 
10. listopadu 2018 17:58 / Martina Langová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Přístroj 2v1 vypere i vysuší za krátký čas Pixabay
Pro někoho je to možná zbytečnost, pro jiného naprosto nezbytný pomocník v domácnosti, bez kterého by nedokázal fungovat. Vyplatí se pořízení sušičky do domácnosti?

Rodiny s dětmi by měly zbystřit, protože nebudou už muset nakupovat hory prádla a vysvětlovat svým dětem, že se nesmí ušpinit. Při použití sušičky je prádlo během jednoho dne znovu složené ve skříni.

Integrovaná žehlička

Pro ostatní budiž jednou z velmi skvělých funkcí i to, že většina sušiček dnes už disponuje takzvanou žehličkou. Tedy jedinečnou napařovací a žehlicí funkcí, která zajistí, že s prádlem po vytažení nemusíte již nic dělat. Jen ho rovnou poskládáte do skříně a máte vyřešeno.

Zničí pachy

Hodit se bude sušička rovněž všem těm, kteří pracují v prostředí, kde jsou v ovzduší nějaké pachy. Ať už jde o kuchyni nebo restaurační provoz. Prádlo není potřeba ani prát, pokud je jen načichlé nežádoucími pachy. Jednoduše jej pouze vložíte do sušičky a zapnete funkci, která se postará o provonění vašeho oblečení. Ty tam budou stopy po všech nežádoucích vůních. Zmizí pachy a dokonce i případný cigaretový kouř.

Pračka se sušičkou

Říká se jim 2v1. Dříve se hovořilo o tom, že nefungují, jak mají a jsou velmi často poruchové. Naštěstí jde doba kupředu, a tak dnes už i tyto sety jsou velmi výhodné. Nepotřebujete prostor pro dva spotřebiče a nemusíte nic přesouvat z pračky do sušičky. O vše se najednou postará jeden přístroj.

Nejprve prádlo vypere a nakonec i vysuší. Jedinou nevýhodou snad mohou být dlouhé programy, ale nakonec i pro sušení je třeba delšího časového úseku, než je prádlo zcela suché. U přístroje 2v1 to máte všechno najednou a není třeba se starat o nic dalšího. Výhodou je pochopitelně i cena, kdy neplatíte za dva samostatně stojící přístroje, ale pouze za jeden. Nejlevnější pračky se sušičkou se pohybují již od desíti tisíc korun. Mimochodem, i samostatnou pračku dnes seženete už v mnoha variantách. Dokonce existujte i minipřístroj na cesty.

Druh sušičky

Je několik druhů sušicích přístrojů. Pořídit můžete třeba ventilační sušičku, která se hodí ideálně do koupelny s oknem nebo třeba do sklepních prostor. Či kondenzační sušičku. Její výhodou je, že ji můžete umístit prakticky kamkoliv do nevětraných prostor. Vlhký vzduch totiž přístroj odvede do speciální nádoby, kterou po sušení jednoduše vylijete, nebo rovnou do odpadu.

Energetická třída

I když je sušička prádla náročnější na energii, není problém sehnat sušičku třídy A. U kombinovaných spotřebičů jsou třídy A dražší. Ty levnější jsou ještě většinou stavěné tak, že pro praní platí energetická třída A a pro sušení pak B. Rozhodněte se tedy, do jakého spotřebiče chcete investovat a co vše od něj čekáte. V tomto případě se opravdu vyplatí nakupovat s rozvahou.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008