Zcela nový designový trend, který ohromí milovníky originálních a neotřelých kousků

 Interier 
14. října 2020 14:17 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
I z obyčejného peří se dá vykouzlit neobyčejná dekorace Depositphotos
Ještě jste neslyšeli o juju hat? Jde o zcela nový designový trend, který je pro všechny milovníky originálních a neotřelých kousků. A ti zručnější si jej mohou vyrobit i sami doma.

Juju hat pochází z africké země Kamerun. Jde vlastně o tradiční pokrývku hlavy, kterou nosí členové královských rodin a další vysoce postavení členové společnosti při obřadech a na různých slavnostech. Juju hat se vyrábí z peří divokých ptáků, které se vsazuje do koše či ošatky, po rozevření vypadá jako rozkvetlá květina. Tohoto zajímavého úkazu si všimli také šikovní designeři, kteří juju hat dokázali zavěsit na stěnu a vytvořit novou dekoraci. 

Vynikne v boho či etno stylu

Pokud máte rádi přírodní materiály, je juju hat pro vás jako stvořený. Skvěle vypadá v interiéru, který je laděný do etno nebo boho stylu. Zajímavě bude vypadat také v severském stylu, kde podtrhne čistě bílou barvu i jemné šedé odstíny. Interiér povznese, zútulní a dodá mu příjemnou atmosféru. 

Kombinujte

Juju hat se dá sehnat prakticky v jakékoliv barvě i velikosti, která vás jenom napadne. Můžete si na stěnu umístit pouze jeden kus nebo kombinovat různé velikosti a barvy. Skvěle vynikne světlý juju hat na tmavé stěně a naopak. Ideálním pozadím je také vzorovaná tapeta. Pokud jste však konzervativním a přesto byste si chtěli juju hat pořídit, použijte raději barvy "tón v tónu". 

Vlastní výroba

Juju hat si můžete vyrobit sami doma. Stačí vám k tomu proutěná podložka, tavná pistole a především obrovské množství peří. Ale to se dá poměrně snadno sehnat i na internetu. A v neposlední řadě také čas, protože výroba této dekorace vám může zabrat i několik hodin. Výsledek však bude stát za to.

Péče o juju hat

Péče o juju hat není nikterak náročná, a to i přes to, že je tvořený z peří. Čas od času bude tedy nutné jej očistit od usazeného prachu. K tomu vám stačí vlhký hadřík, kterým přejedete po povrchu peří a následně vysušíte fénem. Volte však co nejnižší teplotu a foukejte z dálky. Do pokoje je také vhodné pořídit čističku vzduchu, která eliminuje množství prachu, navíc vám pomůže zvlhčit vzduch. Na co se při jejím výběru zaměřit, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47