Jak doma zabít koronavirus. Dokáží to jen některé čisticí prostředky

 Interier 
21. března 2020 09:41 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Některé prostředky jsou příliš slabé Depositphotos
Od tohoto týdne je jasné, že koronavirus se může na předmětech a površích dostat i do našich domácností. Takže je nutné, abychom naše domovy řádně uklízeli a dezinfikovali. Některé čisticí prostředky ale na to nestačí.

Přípravky, které jsou kombinací jedlé sody a octa, můžeme v této chvíli strčit zpátky do skříně a nechat si je na lepší časy. Ty totiž s koronavirem ve vaší kuchyni nezatočí. Je potřeba něco mnohem silnějšího.

Většina přírodních čisticích prostředků, které příjemně osvěžují náše domovy přírodními antibakteriálními látkami, jako je například čajovníkový olej, nebude při ničení viru účinná.

Jak doma zabít COVID-19

Odborníci doporučují před samotnou dezinfekcí bytu či domu očistit všechny vysoce dotykové povrchy, abyste z nich odstranili bakterie.To znamená, že povrchy vašeho nábytku, kuchyňské linky a v neposlední řadě koupelny a toalety nejprve zběžně omyjte.

Samotné dezinfekční čištění domácnosti pak může být provedeno jakýmkoli čisticím prostředkem pro domácnost, který obsahuje více než 70 % alkoholu nebo peroxidu vodíku.

Hlavně kuchyň a koupelna

Doporučuje se, abyste co najčastěji dezinfikovali vysoce rizikové oblasti, kterými jsou kuchyně a koupelny.

Pokud nemáte po ruce, nebo nejsou k sehnání dezinfekční prostředky pro domácnost, umývejte pravidelně tyto prostory alespoň mýdlem s horkou vodou. I tato kombinace by měla viry zabít. Samozřejmě poté všechny umyté povrchy pečlivě vysušte. Vlhkost totiž pomáhá všem zbývajícím bakteriím přežít a pokud ještě mají dostatek vody, množí se.

Zároveň odborníci doporučují kuchyně a koupelny takto dezinfikovat po každém použítí, nejen v rámci vašeho zažitého uklízecího režimu, což obvykle bývá jednou týdně. Tak zajistíte, že nejnamáhanější místa vašeho domova zůstanou před koronavirem uchráněna. Dále čtěte: Koronavirus můžete mít i v bytě. Na povrchu totiž přežije až tři dny.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47