I růžová barva může udělat váš byt luxusním

 Interier 
26. února 2020 12:30 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Růžová nemusí být jen v dětském pokoji, v interiéru může vypadat skvele Depositphotos
Máte rádi růžovou barvu a chcete ji kromě šatníku mít i v bytě? Nemusíte se ničeho bát. Růžovou sice nemá v bytě každý, ale i tato výstřední barva vám může zajistit luxus. Stačí být pouze střídmý a nic nepřehánět.

Růžová je pozitivní a šťastná barva. Je uklidňující a uvolňuje napětí ve svalech i v mysli. Se svými vlastnostmi je proto vhodná do dnešní uspěchané doby. A zatímco lidé stresují v práci, za volantem i v mnoha dalších oblastech, za zavřenými dveřmi doma se mohou posadit mezi růžové zdi, na růžovou sedačku nebo k růžovým doplňkům, které působí uklidňujícím dojmem. Pamatujte ale na to, že by měla být spíše doplňující barvou než dominantní.

Dívčí pokoj

Kam růžovou dát, aby nepůsobila jako pěst na oko, ale vypadala dobře? Stará klasika je dívčí pokoj, kde můžete mít růžové stěny, záclony, povlečení i koberec, ale také třeba hračky, aktovku a další věci. Kombinovat to můžete s dalšími barvami.

Teplé odstíny růžové se kromě bílé hodí kombinovat s malinovou, čokoládově hnědou nebo šedou barvou. Chladné odstíny růžové se hodí k cihlově červené nebo purpurové. Sytě růžová sedí k tyrkysové nebo švestkově modré barvě a ladí i s černošedou.

Růžovou se ale nemusíte obávat použít i v jiných místnostech, přestože by některé mohla tato barva vystrašit. Odstíny růžové jsou v módě, je ale potřeba s nimi zacházet pečlivě. Barvu musíte dobře dávkovat. Tmavě růžová je výstřední a hodí se spíš do dívčích a dámských pokojů. Na stěnu můžete dát i kombinaci růžové a fialové.

Romantický styl

Světle růžovou zvolte do dalších pokojů, které chcete mít třeba v romantickém stylu. Hodí se třeba do obývacího pokoje. Pozadí nijak nepoutá a je možné vše doplnit tapetami. Nejlepší kombinací je růžová s bílou. Růžová je vhodná k dřevěné podlaze.

Růžová může být i koupelna s kuchyní. Zaujmout může netradiční kuchyňská linka, která obsahuje kombinace růžové, zvolit ale můžete i dlažbu, obklad nebo jen ubrus na stole a v koupelně ručníky. Obklad a dlažbu je ale lepší kombinovat s jinými barvami nebo dalšími doplňky, aby nebylo růžové na malou místnost moc.

Pocit chuti

Kuchyň a koupelna může být díky sytým barvám živá. Stačí vymalovat v kuchyni prostor za kuchyňskou linkou růžově a místnost bude zářit. Růžová také navozuje pocit chuti, takže se do kuchyně hodí. Pokud si růžovou nejste jistí, můžete začít postupně s doplňky nebo kouskem stěny. Postupem času uvidíte, jestli barvě přicházíte na chuť. Jak pracovat s barvami při zařizování domácnosti, jsme psali zde.

Témata: barva, pokoj, kuchyň, koupelna
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod