Moderní kuchyně je samý šuplík. Jaké to má výhody?
Při navrhování moderní kuchyně máte samozřejmě pestrou škálu možností a vždycky také záleží na tom, co budete potřebovat v kuchyňské lince uskladňovat. Určitě ale neuděláte chybu, pokud alespoň polovina všech úložných prostorů v kuchyni bude tvořena zásuvkami, tedy lidověji řečeno „šuplíky“. Pokud se chcete navíc inspirovat neobvyklou barvou kuchyně, můžete přejít na článek zde, kde se dozvíte, proč je černá dobrá. Nyní ale k zásuvkám.
Výhody
Jednoznačnou výhodou šuplíku je lepší přehlednost toho, co je v něm uschováno. Jakmile šuplík vysunete, tak vidíte do celého úložného prostoru. Nic se neschovává za něčím. Může se leda schovávat pod něčím, ale tomu lze předejít tak, že do kuchyně volíte několik výšek zásuvek a podle toho ukládáte předměty.
Zásuvky na ingredience
Mnozí nadšení kuchaři amatéři si také pořizují do kuchyně i sadu malých zásuvek na nejběžnější ingredience. Může tam být základní koření, ale třeba také strouhanka, sůl a další nezbytnosti. Záleží samozřejmě na tom, co rádi vaříte. Zásuvky mohou být i úzké a vysoké. Do nich se zase krásně vkládají lahve, takže tam můžete mít vyrovnanou řadu různých octů či olejů.
Kdy je šuplík na škodu
Zásuvka se příliš nehodí na uskladnění extrémně těžkých předmětů. Pokud víte, že máte velmi hmotné nádobí nebo máte víc věcí, které by mohly zásuvku přetížit, určitě takové předměty vložte raději do klasické skříňky.
Požadavky na zásuvky
Zajímejte se o systém, jak zásuvky fungují. Měly by být mechanicky kvalitní a s tlumiči dojezdů. Takové vám budou dělat v kuchyni jen radost a odvděčí se vám dlouhou životností. Nemá smysl ušetřit pár korun a pak nadávat na špatný šuplík. Na druhou stranu je jasné, že počet zásuvek zvyšuje výslednou cenu kuchyňské linky.