Francouzský šarm a ženskost u vás doma. Objevte svůj toaletní stolek

 Interier 
29. července 2018 09:04 / Marcela Plachá
  0
📷
5 fotografií v galerii
Udělejte si místo sama pro sebe Internet
České ženy mívají tendenci příliš se doma neroztahovat a zůstávat v kuchyni. Francouzky ale dobře vědí, že kouzlu osobnosti je zapotřebí trochu pomoct – a k tomu malé prasklé zrcátko nestačí.

Možná máte v ložnici rotoped a už nezbylo místo na nic dalšího. Ani na toaletní stolek. Ten se v minulých letech z českých domácností zcela vytratil. Nyní se ale opět klade důraz na ženskost. Rotoped tak můžete vyměnit za svůj osobní toaletní stolek.

Vrtoch nebo nutnost?

Jestliže se nechcete zabydlet pouze u sporáku či v jídelně, vybojujte si kousek prostoru jen pro sebe. Najděte ve vaší domácnosti místo, kde můžete být jen sama se sebou. Kromě pohodlného křesílka či taburetu si do svého prostoru pořiďte také toaletní stolek. Nejen že do něj můžete skrývat své osobní věci, ale také se může stát vaším odrazem. Nejen v zrcadle. 

Buďte osobnost

Toaletní stolek by měl vyjadřovat ženinu osobnost, její styl. Podobně jako si muž pečlivě vybírá auto, vy si vyberte toaletku přímo pro vás. Nabídka je velmi široká. Můžete zvolit toaletní stolek spíše jemný s elegantním ozdobným kováním, nebo naopak masivní s ručně vyřezávaným dřevem. Prodejci nabízí i velmi moderní toaletní stolky, úzké, široké, či kombinované s psacím stolem. U svého stolku se hlavně musíte cítit dobře. Proto je nezbytné zvolit i jeho správnou výšku a pohodlnou stoličku – vždy, když se na ni posadíte, zapomeňte na starosti a věnujte se sama sobě. U stolku je zásadní osvětlení, proto stolky, které nejsou u okna, musí mít i kvalitní osvětlení. Bez něj se rozhodně neobejdete.

Toaletky pro dívky

Svůj vlastní, osobitý toaletní stolek by měla mít i každá malá slečna. Do pokojíčků se hodí spíše barevné stolky, které mohou mít výrazné zdobení. Pro mladé slečny postačí běžné zrcadlo a větší šuplíky z lamina. Na stolku by měl být prostor také pro umístění oblíbeného talismanu či plyšového kamaráda, který bude se zájmem sledovat, jak se jeho princezna strojí a proměňuje. Prodávají se také toaletní stolky, které se postaví na psací stůl. Slečny si tak mohou kreslit nejen na obličej… 

Zásadní je pro dospívající

V dospívání každý řeší, aby se líbil. Pro dívky je to mnohdy to nejdůležitější každodenní téma. I proto se často zavírají do koupelny a brání tak zbytku rodiny v čištění zubů. Koupí toaletního stolku máte problém vyřešen. Pro dospívající slečny je přitom nezbytné doplnit běžný toaletní stolek také o zvětšovací zrcadlo. Důležitý je i uzamykatelný šuplík, kam si může mladá dáma ukrývat milostná psaníčka a jiné tajnosti. Toaletní stolek by měl být hlavně prostorný se spoustou roztomilých přihrádek. Každá dívka přece nutně potřebuje někam uložit řetízky, korále, přívěsky, náušnice, náramky, stužky, sponky, gumičky, čelenky, voňavky, parfémy, krémy, šminky, šitíčko…. O toaletních stolcích jsme psali také zde

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod