Jak zařídit ložnici, aby byla příjemným místem lásky. Která barva je vzrušující?

 Interier 
24. července 2018 14:03 / Bronislava Silná
  0
📷
4 fotografie v galerii
Tmavá barva může být vzrušující Pixabay
Většina lidí se shodne, že na kvalitním sexu záleží a je ochotná pro něj ledacos obětovat. Neměli bychom tedy podceňovat zařízení pokoje, kde se nejčastěji tělesným radovánkám věnujeme. Poradíme několik věcí, které určitě stojí za pozornost.

Je jasné, že každá dvojice či rodina má jiné bytové možnosti. Určitě byste ale měli myslet i na to, aby místo pro vaše intimní chvíle bylo příjemné a inspirující. Není to tak složité, jak by se mohlo zdát. Stačí k tomu dodržet několik zásad.

Ložnice není kancelář

Mnoho domácností do ložnice umísťuje různá elektronická zařízení. Počínaje počítačem a konče různými televizory a hifi soustavami. To ale nemusí vůbec prospívat vaší sexuální touze. Jestliže totiž u počítače v ložnici pracujete, budete mít tento prostor spojený právě s něčím méně příjemným. Nebude pro vás patrně jednoduché se přeladit na milostné hrátky. Ale elektronika obecně v ložnici nemá co dělat, neboť displeje vyzařují modré světlo, které brání kvalitnímu spánku a navíc všechny elektronické přístroje generují elektromagnetické pole, které nás též ovlivňuje. Nepomůže ani závěs, kterým přístroje přikryjete, ani uzavřená skříňka.

Klimatizace a topení

Teplotní pohoda je pro milostný život velmi důležitá. Ložnice by měla být místem, kde se budete v každém ročním období cítit dobře. Za letních veder v přehřáté místnosti nebudete mít na sex patrně žádnou náladu. Přitom se dá udělat několik jednoduchých zásahů, které pomohou. Jistě je možné nainstalovat kvalitní žaluzie, dá se přejít na větrání v noci a uzavření místnosti přes den, a když ani to nepomůže, můžete využít klimatizační jednotku. Obráceně v zimě se nebojte nastavit takovou teplotu, aby vám bylo příjemně a nemuseli jste drkotat zuby.

Barvy

Na vliv barev existuje řada názorů. Podle některých průzkumů se sexu daří v ložnicích, které jsou vymalované červenou barvou a překvapivě i barvou černou. Neutrální bílá není špatně, ale k milostným hrátkám příliš neprovokuje. Určitě se ale vyhněte barvě žluté a zelené, které vaši sexuální touhu spolehlivě zabíjejí. Další informace o barvách v bytě můžete načerpat z článku zde.

Vůně

Vůně mohou navodit velmi dobrou atmosféru. Samozřejmě za předpokladu, že ani jeden z partnerů není na danou vůni alergický a je oběma příjemná. Přesto některé vůně mohou být inspirativnější než jiné. Mělo by jít o vůně přírodní. Velmi ceněná je růže, pačule, neroli, jalovec či pomeranč. Pohodová je i káva nebo čokoláda. Záleží samozřejmě i na intenzitě dané vůně. I když vám určitá vyhovuje, nikdy to nepřehánějte. Méně bývá někdy více.

Postel

K sexuálním hrátkám se hodí kvalitní matrace, která je spíš tvrdší. Příliš měkké postele brání dvojici v pohybu. Také postel, která obtěžuje svým vrzáním, není vůbec vhodná. Přitom i starší dřevěné postele se dají upravit tak, aby nevrzaly. Stačí místa kontaktu potřít mýdlem, uvolněné spoje stáhnout a případně části, které mají být pevně spojené, slepit lepidlem.

Soukromí

Ne každému je příjemné, pokud by existovala hypotetická možnost, že by do místnosti někdo vstoupil. V takovém případě je jistě dobré, aby ložnice měla hustší závěsy, které zajistí soukromí od pohledů zvenčí, a zámek na dveřích, který zabrání dětem v náhodném vstupu.

Témata: ložnice, barvy, vůně, postel
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve