Dodejte interiéru punc luxusu. Pomocí metalických barev

 Interier 
29. srpna 2018 14:59 / Šárka Sokolská
  0
📷
7 fotografií v galerii
Stačí málo a váš domov se změní k nepoznání Internet
Zlatá, stříbrná nebo měděná. Lesklé plochy s kovovým nádechem sluší každému modernímu interiéru. A je jedno, jestli jde o kovové zábradlí, metalické lustry nebo třeba skleněnou výplň skříní.

Metalické barvy jsou velice efektivní a v interiéru je nelze přehlédnout. Nicméně s jejich použitím je také třeba mít se na pozoru. Protože pokud to přeženete, bude váš domov působit nevkusně a přeplácaně. Přitom bohatě stačí zaměřit se na malý detail, jako jsou polštáře, pohovka či závěsy. Kovový nádech mohou dostat vaše rámy obrazů, zrcadel nebo vázy.

Zlatá barva zahřeje

Zlatá evokuje pocit tepla. Proto se skvěle hodí do tmavých místností. Správně zvolený odstín skvěle rozsvítí interiér a nabudí pozitivní energii. Ale opatrně s touto barvou. Ozdobte jí třeba jenom část stěny, nebo si kupte luxusní zlatou lampu, případně obrazům pořiďte zlaté rámy. Zlaté dodá punc originality černá a bílá, stříbrnou pak skvěle podtrhne především fialová či červená.

Chladná stříbrná

Nebojte se stříbrné. Krásně vynikne v bytě s bílými stěnami. Ale pokud máte strach, že by interiér vypadal příliš studeně, kombinujte stříbrnou s kontrastními barvami. Sáhněte po královské modré, vínové nebo pastelově růžové. Této barvy se vůbec nemusíte bát. Nepůsobí vůbec dětinsky, ba naopak. Více o tom, kde všude můžete růžovou použít, jsme psali zde

Kombinovatelná měděná

Měděná působí velice luxusně. Navíc se skvěle kombinuje se všemi sytými barvami, jako jsou třeba lahvově zelená, petrolejová, mátová, pudrově růžová, pařížská modř, ale také s rezavě hnědou nebo vínovou. Skvěle dokáže zútulnit každý kout v bytě.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008