Houpací síť uklidní hyperaktivní děti, pomáhá při nespavosti

 Exterier 
17. května 2020 10:37 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Houpací síť si můžete pořídit prakticky na jakoukoliv zahradu Depositphotos
Houpání má uklidňující účinky na lidskou mysl. Taková houpací síť je naprosto nenáročná na jakýkoliv prostor. A dovolit si ji může každý. Stačí si jen správně vybrat.

Asi není dítě, které by nemělo rádo houpačku. Jakoukoliv. Dokonce i narozená miminka milují houpání, ať už v náručí nebo speciálních závěsných houpačkách. Dokáží je skvěle uklidnit. Proč si tento relax nedopřávat i v dospělosti? Stačí sí pořídit klasickou houpací síť a užívat si chvíli pohody. 

Stojan nebo větve

Houpání si může užít naprosto každý. Nepotřebujete k tomu ani velkou zahradu. Příjemné posezení nabízí houpací křesla, k jejichž zavěšení stačí jen jedna pořádná větev, případně kovový stojan, který můžete libovolně umístit třeba i na terasu. 

Z čeho jsou

Většina houpacích sítí je tkána z příjemného lehkého polyesterového vlákna nebo z bavlny. Nemusí jít nutně opravdu o síť, ale využít můžete také klasickou textilii, která je ještě pohodlnější. Abyste mohli v klidu relaxovat a nemuseli si dělat zbytečné starosti s každodenním uklízením, je dobré zvolit síť z voděodolného a rychleschnoucího materiálu. Kromě materiálů udává každý výrobce také nosnost sítě, takže si vybere určitě každý.

Zdravotní benefity

Jak už bylo výše zmíněno, houpání přínáší kromě uklidňujícího efektu také celou řadu zdravotních benefitů. A těch není zrovna málo.

Hlavní výhody

  • Vyvolává pocity pohody a vnitřního klidu, odstraňuje svalové a psychické napětí.
  • Umožňuje dynamický způsob sezení.
  • Zrychluje usínání a prohlubuje spánek.
  • Zvyšuje inteligenci (zvláště v raném věku poskytuje důležité podněty pro rozvoj mozku).
  • Uklidní i hyperaktivní děti. 

Hlavně bezpečná

Houpací síť potěší určitě také děti, takže při jejím výběru myslete také na bezpečnost. Proto síť nezavěšujte nikdy příliš vysoko, aby se při případném pádu nemohlo nikomu nic stát, a hlavně ji opravdu dobře bezpečně zajistěte. Stejně tak dodržujte maximální váhu sítě, zvlášť tehdy, pokud bude na ní řádit více dětí. Věřte, že pro ně to bude obrovská zábava. Houpání si můžete užít také doma. Stačí si pořídit závěsné křeslo. Jak vybrat to vhodné, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008