Jak zútulnit i hodně malý balkon pro příjemné posezení

 Exterier 
08. dubna 2020 12:36 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
I na malém balkoně lze strávit příjemný čas Pinterest
Jaro je tady a s ním i slunečné a teplé počasí, navíc většina z nás zůstává kvůli pandemii koronaviru doma. A o to víc je ten správný čas zútulnit si i ten malinký balkon k příjemnému posezení na sluníčku.

I když jsou obchody s nábytkem nyní zavřené a ještě tomu tak po nějakou dobu bude, není problém si cokoliv objednat přes internet a nechat si dodat až domů. Prostě pokud si na poslední chvíli chcete ze svého balkonu udělat příjemné posezení na sluníčku se sklenkou vína, není problém.

Pořiďte si balkonovou soupravu

Na malý balkon sice žádný masivní nábytek nedostanete, nemusíte ale mít strach. Stačí si vybrat nějakou balkonovou soupravu, která svými rozměry vyhoví i limitovaným podmínkám vašeho balkonu.

Takový jednoduchý set se obvykle skládá z malého stolku a dvou židliček, navíc si ho můžete pořídit ve skládací verzi, takže ho podle potřeby složíte nebo rozložíte. Na židličky už si jen vyberete podsedáky, aby se vám pohodlně sedělo, a můžete si prakticky ihned vychutnávat sluneční paprsky, i když jste zrovna v karanténě.

Romantické osvětlení

Pokud si chcete na svém balkoně vychutnat i večerní atmosféru, pořiďte si určitě nějaké vhodné romantické osvětlení. Pro takové příležitosti se hodí buď žárovkový řetěz, který si pověsíte tak, jak se vám to líbí. Nebo zkuste třeba solární světla, která si na balkoně rozestavíte a jež vytvoří příjemnou romantickou atmosféru.

Nezapomeňte si ale na večerní sedánek pořídit také nějaké deky, protože večery jsou ještě chladné. Případně si na deky můžete pořídit i malý úložný box, kam deky schováte a budete je mít vždy po ruce.

Dekorace

Aby byl váš malý balkon ve své proměně na příjemné venkovní posezení úplně dokonalý, nezapomeňte na dekorace. Ideálně si vyberte nějakou venkovní květinu v dekorativním květináči, který můžete postavit na zem nebo na parapet.

Vybrat si můžete i závěsné varianty, nebo si pořídit truhlíky, do kterých si zasadíte nějaké bylinky. V takovém případě spojíte příjemné s užitečným. Svému balkonu dodáte příjemnou dekoraci a navíc budete mít svoje vlastní byliny.

Nic dalšího se už na malý balkon vtěsnat nepokoušejte. V opačném případě byste totiž vytvořili přeplněný malý prostor, ve kterém byste se nakonec ani necítili dobře. Dále čtěte: Volný čas doma vybízí k úklidu skříní. Poradíme, jak nejlépe uložit zimní věci.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve