Zabezpečte si dveře na balkon či terasu, jsou častým vstupem zlodějů do domu či bytu

 Exterier 
09. ledna 2020 10:17 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Dveře na balkon či terasu bývají bezpečnostní slabinou Internet
Z nejrůznějších průzkumů vyplývá, že v rodinných domech bývá více než polovina všech vloupání provedena přes balkonové nebo terasové dveře. Lidé totiž obvykle řeší zabezpečení vstupních dveří a na ty, které vedou na balkon nebo terasu, už tolik nehledí. Jenže to je chyba.

Balkonové či terasové dveře bývají často slabinou celého rodinného domu. Pokud tedy nechcete zlodějům usnadnit práci, je třeba na to myslet a vše napravit. Pro zabezpečení můžete udělat například to, že si pořídíte balkonové dveře se zámkem. Pokud už dveře máte, můžete je i dodatečně o speciální zámek doplnit. Důležité je zvolit kvalitní kování, obzvláště na plastové balkonové dveře. Pro zabezpečení vstupu přes balkon a z terasy toho ale můžete udělat více.

Nedejte zlodějům šanci

Když má zloděj dost času, stejně se do domu dostane, ale zabezpečení mu to alespoň zkomplikuje, dostane ho pod tlak a zvyšuje se tak šance, že jej někdo nachytá a zloděj uteče. Jaké zabezpečení můžete na balkonové dveře dát?

Bezpečnostní kování

Základem je spolehlivá dveřní západka pro balkonové dveře. Bezpečnostní kování musí být hlavně odolné proti snadnému vypáčení.

Klika se zámkem nebo tlačítkem

Když bude klika zamčená, zloděj balkonové dveře neotevře. Nedostane se ani k obvodovému kování. Klika se zámkem nebo s blokovacím tlačítkem slouží zároveň jako dětská pojistka.

Bezpečnostní sklo

Máte-li u terasových dveří bezpečnostní sklo, zloděj jen tak okno nerozbije a tím pádem si ani neotevře klikou zevnitř. Navíc bezpečnostní sklo ocení rodiny s dětmi -  s bezpečnostním sklem totiž plochu nikdo snadno nevysklí.

Bezpečnostní fólie

Na staré balkonové dveře si můžete nalepit bezpečnostní fólii, která zabrání jednoduchému rozbití okna a navíc slouží i jako ochrana proti UV záření. O bezpečnostních fóliích jsme více psali zde.

Stínící technika

Zloděje často odrazuje i stínící technika, obzvláště pak venkovní rolety a žaluzie. Má tak o jednu překážku více. Stínící technika je primárně určena na okna, ale běžně se používá i u plastových balkonových dveří.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008