Ozdobte si vchod do domu či bytu v duchu krásného podzimu

 Exterier 
06. listopadu 2019 10:48 / Marie Popelková
  0
📷
7 fotografií v galerii
Ozdobený vchod do domu vypadá hezky Pinterest
Vchod je jednou z nejdůležitějších částí domu. Nejde jen o místo, kterým vstupujeme do svého obydlí. Jde především o místo, které nás vítá při příchodu domů. Místo před domem si tak zaslouží upravit tak, abyste měli vždy radost se do příbytku vracet. Aktuálně si můžete vchod vyzdobit v podzimním duchu.

I podle starého čínského umění feng - shui by lidé měli vchodu do svého domu věnovat náležitou pozornost. Vchod by měl být dobře osvětlen a krásně ozdoben, ideálně tematicky, tedy podle ročních období. Už staří Číňané věřili, že vchod je místo, kterým vstupuje životní energie nejen do našeho domova, ale také do našeho života.

Podzimí výzdoba vstupu do domu nemusí být nijak složitá. Základem je využít přírodniny, které jsou pro podzim typické - barevné listí, barevné plody šípků či jiných rostlin, fialové květy vřesů, sušené klasy kukuřice, pestrobarevné dýně a podobně.

Věnec na dveře je základ

Pokud si nechcete dát práci s bohatou výzdobou vchodu, vyrobte si alespoň věnec na dveře. Třeba z barevného listí. Pokud si na to netroufnete nebo bojujete s časem, můžete si hezký podzimní věnec i koupit, nabídka je dnes velmi široká.

Dýně nemusí mít jen halloweenskou podobu

Někdo rád dýně vydlabává a vyřezává do nich různé strašidelné obličeje, které pak díky svíčce svítí do tmy. Dýně ale nemusejí mít jen tuto halloweenskou podobu, k dekoraci dveří vám poslouží i bez jakékoliv úpravy. Dýně můžete naskládat do různých drátěných košů, do lucerniček místo svíček nebo jen tak poskládat na zem nebo na schody. Dobře vypadají také třeba tři dýně postavené na sobě.

Kukuřice i okrasné traviny

Zajímavě vypadají i dekorace z uschlých kukuřic. Nemusíte používat jen samotné klasy, v dekoracích se budou skvěle vyjímat i kukuřičné listy. Zrovna tak lze pro větší aranžmá použít různé okrasné traviny, bambusovou trávu a podobně.

Podzimní girlanda

Pokud máte čas a chuť, ozdobte vchod do domu girlandou v podzimním stylu, vypadá to velmi působivě. Pokud chcete lehkou girlandu, vyrobte si ji například jen z listí. Krásně ovšem vypadají i bohatší girlandy, které už ale vyžadují dobré upevnění, protože mohou vážit i několik kilogramů. Vyrobíte ji docela snadno. Odměřený kus lana obalte pomocí vázacího drátku senem. Takto připravený základ pro girlandu pověste na připravené skobičky kolem vchodových dveří. Na základ pak postupně podle své fantazie připevněte vázacím drátkem daší plodiny. Dobře vypadají například kukuřičné klasy, mochyně, barevné podzimní listí, různobarevné tykvičky, šípky, traviny, ale i jablka, hrušky nebo jeřabiny.

Chryzantémy

Co se týká dekorací vchodů, neměly by chybět ani hezké rostliny v květináčích, například vřesy nebo chryzantémy. Právě chryzantémy je možné pořídit v mnoha barvách, takže si vyberete vždy tak, aby ladily s ostatní výzdobou. A co se týká barevnosti, podzimní dekorace nemusí být jen v hnědé, žluté, oranžové nebo červené barvě. Zajímavě působí také dekorace v bílo-zelené variaci, jak se můžete přesvědčit v naší fotogalerii pod článkem. O tom, jaký je rozdíl mezi vřesem a vřesovcem, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47